Домашна пеларгония или мушкато – растение, което преди се е считало

...
Домашна
пеларгония или мушкато – растение, което преди се е считало
Коментари Харесай

Мушкато – 9 заболявания, които това цвете лекува

Домашна пеларгония или мушкато – растение, което преди се е смятало за цветето на аристократите. Неговите невероятни буйни цветове ще украсят всеки дом.

Но мушкатото не е просто красиво цвете. Лечебните му свойства са сложни за подценяване. Как точно да употребявате това скромно растение? Обърнете внимание, че всички видове мушкато без изключение имат лечебни свойства.

Лечение с мушкато

За лечение на кашлица на литър вода вземете 25 грама листа от пеларгония и ги сварете в продължение на 10 минути. С течността си направете гаргара и ще изчистите признаците на елементарната простуда. Сокът от листата на това растение може да се капне в носа, с цел да се отървете от простуда. Приложете парче мушкато към китката си, в случай че желаете да възстановявате кръвното налягане. При отит леко стиснете листо от мушкато, с цел да отделите сок. Сложете листото в епруветка и я поставете в ухото си за една нощ. За да облекчите зъбобола, прикрепете листо от растението към зъба. Мушкатото отделя бактерицидни субстанции, които унищожават стафилококи, провокиращи възпалителни болести. Етеричното масло от мушкатото има удобен резултат върху кожата, лекувайки обриви и екземи. Сокът от мушкато може да лекува катаракта в ранен стадий. Капнете сок от растението в очите и зрението ви ще се усъвършенства. Компресът от листата на растението облекчава болката при остеохондроза и радикулит. Мушкатото се употребява и в козметиката. Измийте главата си с запарка от неговите листа. Това ще ви спести проблеми с косопада.

Хората споделят, че това стайно растение е в положение да реагира на заболяването на своя притежател. Когато човек е съществено болен, всички типове мушкато в къщата умират, като се изключи червеното…

Вижте още: Артритът ще бъде преборен, в случай че консумирате тези 5 храни

Нека това удивително красиво цвете ви пази и не забравяйте да споделите публикацията с приятелите си!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР