Домакините масово приготвят новата, която е хита на сезона-Език с

...
Домакините масово приготвят новата, която е хита на сезона-Език с
Коментари Харесай

Край на старата руска салата! Домакините масово отказват да я приготвят за Нова година и правят хита на сезона-Рецепта

Домакините всеобщо подготвят новата, която е шлагера на сезона-Език с гъби напряко ми взе акъла последния път и взех решение да предложа салатата и за Нова година. Ето рецептата по-долу:

СЪСТАВКИ ЗА САЛАТА

250 г свински език 2 глави лук 0,3 ч.л сол 1 с. л. оцет 200 г печурки половин кутия консервиран грах 2 филийки ръжен самун

СЪСТАВКИ ЗА МАЙОНЕЗА

1 яйце 0,5 ч.л сол 1 с. л. оцет 1 ч.л. горчица

0,5 ч.л млян черен пипер 200 мл растително масло

ПРИГОТВЯНЕ

Важно е да мариновате лука, тъй че усетът на салатата с езика да е изтънчен. За салата можете да употребявате както купена, по този начин и домашна майонеза. Сварете свински език във вода с дафинов лист и зърна черен пипер. Не би трябвало да осолявате водата, в която варите езика, тъй като от солта може да стане прекомерно корав. Телешкият език също е подобаващ за тази салата, изберете по свое убеждение. Проверете готовността на месото като го надупчите с върха на ножа. Езикът би трябвало да стане мек, елементарен за продупчване с нож, а изтичащата от него течност да стане транспарантна. Почистете сварения език от филмите и деликатно нарежете на линии. Нарежете лука на тънки полукръгчета. За салата можете да употребявате освен бял, само че и виолетов лук. Много е значимо да мариновате лука, тъй че усетът на салатата да е по-изискан. Прехвърлете лука в обособена купа, прибавете сол, оцет и го залейте с вряла вода. Оставете лука да се маринова малко. Когато водата се охлади, отцедете я и прибавете малко черен пипер към лука. Вземете ръжен самун и го нарежете на дребни кубчета. Запържете хляба до златисто кафяво в изсъхнал тиган за отлични домашно приготвени крутони за салата. Сега дано стартираме да вършим домашна майонеза. В купа на блендер сложете 1 яйце, половин чаена лъжичка сол, към половин чаена лъжичка надробен черен пипер, 1 с.л. оцет или лимонен сок и 1 ч.л. горчица. Добавете 200 мл растително масло в купата и разбийте всичко добре с блендер, тъй че масата да стане гъста. Поставете всички съставки за салата в огромна паница. Първо поставете консервирания зелен грах в паница. Сега е ред на езика. Между другото, можете да замените езика в тази рецепта с нормалното варено телешко, също ще бъде доста вкусно. След това наредете маринования лук и домашно приготвените бисквити. Не забравяйте варени гъби. Поставете домашна майонеза в центъра на чинията.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР