Долната камара на руския парламент утвърди с голямо мнозинство Дмитрий

...
Долната камара на руския парламент утвърди с голямо мнозинство Дмитрий
Коментари Харесай

Руската Държавна дума утвърди Медведев за премиер

Долната камара на съветския парламент утвърди с огромно болшинство Дмитрий Медведев за идващ министър-председател, предадоха Ройтерс и Франс прес.

В поддръжка на Медведев гласоподаваха 374 депутати в Държавната дума, 56 бяха срещу, без нито един въздържал се.

Комунистическата партия и левите националисти от "Справедлива Русия " авансово оповестиха, че няма да поддържат кандидатурата на Медведев.

Управляващата общоруска политическа партия "Единна Русия " има 339 места в 430-местната долна камара.

52-годишният правист Медведев е отпред на съветското държавно управление от 2012 година

Президентът на Русия Владимир Путин, който в понеделник постави клетва и стартира четвъртия си мандат, незабавно предложи Медведев за идващ министър председател и изиска от депутатите да поддържат кандидатурата му.

Медведев сподели през днешния ден на пленарно съвещание на Думата, че Русия ще би трябвало да похарчи в допълнение най-малко 8 трилиона рубли (125 милиарда долара) за 6 години, с цел да реализира икономическите цели в майския декрет, подписан от президента Путин тази седмица, и че към този момент няма проекти за промени в общото подоходно облагане.

Общият размер на средствата за осъществяване на майския декрет ще бъде повишен с една трета и ще доближи към 25 трилиона рубли.

Премиерът Медведев добави, че държавното управление скоро ще приготви оферти за промени в пенсионната възраст и че "тази година е изключително значимо да се синхронизира бюджетното обмисляне с подготовката на главните посоки на активността на държавното управление, както и с работата в границите на държавните стратегии ", съобщи ТАСС.

Непопулярен и с редки обществени прояви, Медведев беше упрекнат в корупция от основния конкурент на Кремъл Алексей Навални, който активизира хиляди стачкуващи против него, показва Агенция Франс Прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР