Долната камара на парламента на Полша призна Русия за държава,

...
Долната камара на парламента на Полша призна Русия за държава,
Коментари Харесай

Полският парламент призна Русия за спонсор на тероризма

Долната камара на Народното събрание на Полша призна Русия за " страна, която спонсорира тероризма ".

В, оповестена на уеб страницата на Народното събрание, се показва, че Русия " систематично нарушава " правата на индивида, интернационалното право, Устава на Организация на обединените нации и както и " редица други отговорности ".

В документа написа още, че Русия " нападна териториите на други страни, прави въоръжени набези, военни закононарушения и геноцид ".

Нахлуването на Русия в Украйна се преглежда като жестоко нарушаване на възбраната на Хартата на Организация на обединените нации за потребление на мощ, както и като „ нарушаване на суверенитета, политическата самостоятелност и териториалната целокупност на Украйна “.

Русия е " директно виновна за злополуката " на Боинг от полет MH17 през 2014 година и самолета, пренасящ 96 души, в това число полския президент Лех Качински през 2010 година, се споделя още в резолюцията.

Депутатите от полския парламент приканиха за продължение на налагането на наказания против Русия и помощ за Украйна. Имаше и предложение да се създаде механизъм за погашение на репарации на Украйна и обезщетения на страни, организации и хора, претърпели загуби поради войната.

Решението идва, откакто на 13 октомври Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) режима на Путин за терористичен. На 21 ноември Парламентарната асамблея на НАТО, призоваваща за основаването на специфичен интернационален арбитражен съд за съветската експанзия и признава Русия за терористична страна. На 23 ноември Европейският парламент Русия за страна спонсор на тероризма.

Парламентите на Естония, Латвия, Литва, Полша, Чехия и Нидерландия към този момент признаха Русия за страна, която поддържа тероризма.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР