Долната камара на мексиканския Конгрес одобри законопроект за легализирането на

...
Долната камара на мексиканския Конгрес одобри законопроект за легализирането на
Коментари Харесай

Мексико може да се превърне в най-големия пазар на марихуана |

Долната камара на мексиканския Конгрес утвърди законопроект за легализирането на развъждането и използването на марихуана, оповестява " Ню Йорк таймс ".

Така страната може да се трансформира в най-големия пазар на марихуана в света.

Преди три години Мексико легализира здравната марихуана и скоро по-късно се появиха и оферти за разрешаването използването на растението за всевъзможни цели. Това обаче не се случи поради решение на Върховния съд в страната, в което цялостното узаконяване на марихуаната беше оповестено за противоконституционно.

Вчера предлагането за узаконяване на развъждането на растението и използването му за научни, медицински и персонални цели беше признато с 316 гласа " за ", против 127 " срещу ". Окончателното решение ще бъде взето на 30 април, когато Сенатът ще реши дали да ратифицира законопроекта.

В предлагането е заложено издаването на пет вида лицензи - за проучване, култивиране, развъждане, продажба и експорт на марихуана. Всеки пълновръстен жител на страната ще има право да пуши марихуана, както и да отглежда няколко растения в домашни условия.

Общественият спор сред съперници и поддръжници на законопроекта се концентрира най-много върху огромната търговия на черно с опиати в страната. Според подкрепящите легализирането " убеждението, че канабисът е част от сериозните публични проблеми, е подправено ".

Според критиците на законопроекта пък той ще задълбочи проблемите с наркомрежите в страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР