Документите от проверката по проекта за удълбочаването на каналите на

...
Документите от проверката по проекта за удълбочаването на каналите на
Коментари Харесай

МВР проверява проекта за удълбочаване на каналите на пристанището във Варна

Документите от инспекцията по плана за удълбочаването на каналите на Пристанище Варна са предадени в Министерството на вътрешните работи и то стартира инспекция по случая.

Това заяви по време на блиц надзор в парламентарната комисия по превоз отрасловият министър Николай Събев в отговор на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов:

„ Установихме два доста съществени казуса, които са свързани с явни нарушавания на закона. Първият проблем е за това, че тази компания ТСВ е нямала право да превъзлага на трета компания и това явно е написано в контракта.

И вторият проблем е - в резултат на отчета на ДНСК се оказва, че документите, строителните бумаги по отношение на този обект, които би трябвало да бъдат написани от изпълнителя, в действителност не са написани от съответния реализатор и това явно престъпление е обвързвано с изхарчването на големи публични пари ".

Тече инспекция и по отношение на целесъобразността на плана. 435 милиона лв. са били изхарчени без резултат, сподели Събев.

Той уточни, че ще бъде предоставено и проучване на устойчивостта на Аспаруховия мост във Варна, за който има подадени сигнали от жители.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР