Документите, които предишното правителство на Кирил Петков обяви, че са

...
Документите, които предишното правителство на Кирил Петков обяви, че са
Коментари Харесай

Фактурата за 2.6-те млрд. лв. за възстановяване ще се провери, преди да замине за Брюксел

Документите, които предходното държавно управление на Кирил Петков разгласи, че са подготвени да показване пред Брюксел на фактурата за 2.6 милиарда лева по проекта за възобновяване, ще бъдат извършени от служебния кабинет, преди да бъдат изпратени. Това разгласи министър-председателят Гълъб Донев пред Българска национална телевизия в петък вечерта.

Според него единият метод бил да се изпратят квалифицираните от някогашния финансов министър Асен Василев документи, а другият – да се ревизира целият набор, с цел да се види дали в действителност са изпълнени ограниченията, които са изискване за заплащането на средствата. " Ще се ревизират, навреме ще бъдат изпратени на Европейска комисия, чакаме заплащането през есента ", сподели Донев.

Намеренията на предходния кабинет бяха документите да се изпратят незабавно с упованието измежду инспекцията им от страна на Еврокомисията, средствата да дойдат най-късно през октомври, с цел да може да се употребяват от бюджета.

Сега оповестеното желание за инспекция преди пращането им в Брюксел, ще забави административните процедури в Европейска комисия.

Донев сподели още, че държавното управление му ще приготви базов план на бюджет на 2023 година " Ще работим и по проекта за участието в еврозоната. Там има периоди, които чукат на вратата ", сподели той, само че уточни, че с цел да продължим нататък има условия за инфлацията, бюджетния недостиг и приходите на жителите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР