Документалният телевизионен канал “Ал Уасаикия в Египет започва производството на

...
Документалният телевизионен канал “Ал Уасаикия в Египет започва производството на
Коментари Харесай

Египет отговори на чернокожата Клеопатра на Нетфликс, снима исторически верен филм за живота й

Документалният ефирен канал “Ал Уасаикия ” в Египет стартира производството на документален филм за Клеопатра Седма, заяви онлайн изданието “Иджипт индипендънт ”. От канала, който е част от компанията “Юнайтед медиа сървисис ” (United Media Services), акцентират, че продукцията има за цел да пресъздаде исторически правилно живота на именитата египетска кралица.

 

“Започна подготовката за снимането на документален филм за кралица Клеопатра Седма, щерка на Птолемей Дванадесети, известна като Клеопатра, последният монарх от птолемейската династия, управлявала Египет след Александър Велики, ” се показва в изказване на “Ал Уасаикия ”. В момента се организират работни сесии с специалисти по история, археология и антропология, с цел да се реализира допустимо най-високо равнище на изследване на тематиката, се показва още в известието.

Новината идва на фона на вълна от неодобрение и рецензии в Египет против избора на чернокожата актриса Адел Джеймс за ролята на Клеопатра в едноименната игрално-документална поредност на американската стрийминг компания „ Нетфликс “.

 

Адвокатът Махмуд Ал-Семар съобщи, че подхваща стъпки за блокиране на платформата в северноафриканската страна. Световноизвестният египтолог Захи Хауас дефинира избора на актриса като “пълна имитация ”.

 

Министерството на туризма и на паметниците на културата разгласи, че Клеопатра Седма е била със светла кожа.

 

Инфо: Стандарт

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР