Документална изложба Сливенската община – път през годините“ ще бъде

...
Документална изложба Сливенската община – път през годините“ ще бъде
Коментари Харесай

Документална изложба представя историята на община Сливен

Документална галерия „ Сливенската община – път през годините “ ще бъде открита в 11,30 часа на 12 октомври, във фоайето на общинската зала „ Май “.

  Гости на събитието ще са кметът Стефан Радев и ръководителят на Общинския съвет Димитър Митев.

Ще бъдат показани документи, фотоси и книги от фондовете на библиотека „ Зора “ и Държавен списък – Сливен, уредници на изложбата. В експозицията са включени протоколни книги на Съвета на града и неговото първо съвещание от 20 април 1878 година, както и от съвещанието на 20 април 1881 година, когато се организират първите избори за общински съвет. Посетителите ще могат да видят архиви за плана за тръбопровод на Сливен от 1907 година, описи на чиновници в общината, ведомости за заплати, документи за първите назначения на пожарната команда, горските пъдари и други

Документалната галерия е отдадена на 12 октомври, Ден на българската община. На тази дата през 1882 година е признат първият Закон за общините и градското ръководство.

През 1998 година, с решение на Общото заседание на Националното съдружие на общините в Република България, 12 октомври става празник на българските общини и на общинските чиновници.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР