Доктор Но“ е първият филм от шпионската поредица за британския

...
Доктор Но“ е първият филм от шпионската поредица за британския
Коментари Харесай

Шон Конъри става Джеймс Бонд в Доктор Но

" Доктор Но “ е първият филм от шпионската поредност за английския скришен сътрудник Джеймс Бонд на писателя Иън Флеминг. Показан е на 5 октомври 1962 година в Лондон. В ролята на известния воин е Шон Конъри, като във кино лентата вземат участие още Джоузеф Уайсман, Урсула Андрес, Джак Лорд и Джон Кицмилър. Режисьор е Терънс Йънг.

Успехът на „ Доктор Но “ като първи филм от поредицата на Иън Флеминг провокира основаването на филми по романите на британския публицист, което продължава и в наши дни. С излизането на първата лента от поредицата „ 007 “ процъфтява жанрът на шпионските филми през шестдесетте години на 20. век. Въпреки че е първият от над двадесетте излезли до момента, в него не се демонстрира потвърждаването на статуса на Бонд като сътрудник с две нули („ double 0 agent “), което му дава и по този начин известния лиценз за ликвидиране.

Началният кадър на кино лентата остава неизменен. Бонд извървява няколко крачки в ляв профил, след което се обръща към камерата и стреля, а по-късно върху фрагмента се стича кръв. Всичко това се случва в границите на дуло на револвер (разлика прави единствено началото на „ Казино Роял “). Заставката е измислена от Маурис Биндър. Филмът провокира огромен интерес измежду феновете, които пълнят салоните, с цел да го видят. Това води до огромни финансови триумфи. Бюджетът на продукцията е едвам 1 100 000 $, а приходите му доближават $59,5 млн.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР