Доктор Димитър Пейчинов получи специална награда на пациентите на Балканските

...
Доктор Димитър Пейчинов получи специална награда на пациентите на Балканските
Коментари Харесай

Лекар съветва: Българите да обръщат внимание на здравето си

Доктор Димитър Пейчинов получи специфична премия на пациентите на Балканските награди за медицина. 

" Във всяка работа се гледат резултатите, нашите резултати са пациентите. Наградата е задоволство, по-ценното е, че получаваме писма от удовлетворени пациенти, които бяха трогателни за нас и ни разчувстваха, евентуално това докара до номинацията и премията ", сподели хирургът доктор Димитър Пейчинов в студиото на  " България заран ".

Той акцентира, че премията е за целия екип, с който работи в Клиниката по хирургия на УМБАЛ " Царица Йоанна – ИСУЛ " и дружно носят отговорност за пациентите - санитари, рехабилитатори, медицински сестри, анестезиолози.

" Върви се към мини инвазивни процедури, лапороскопски интервенции, без да се отваря коремната стена. Извършват се същите интервенции, само че с най-малък достъп, при които възобновяване на пациентите е доста по-бързо. Имаме достъп и до инсталация, и до лекарства, бълграските пациенти са привилегировани, медицината в България е много налична ", безапелационен е хирургът.

Пред Bulgaria ON AIR д-р Пейчинов уточни, че пациентите би трябвало да обръщат внимание на здравето си още до момента в който нямат недоволства. Като позитивна наклонност уточни това, че все по-голямо е доверието към младите лекари.

" Тече подмладяване на здравната колегия, има доста млади лекари, моят екип е съвсем напълно построен от млади лекари и експерти. Има платени специализации. Младите студенти по медицина могат да стартират като стажанти, като болногледачи в лечебните заведения - по този начин се сблъскват с специалността, могат да се развиват ", даде образец хирургът.

Той самият е имал опция да замине на работи в чужбина, само че е решил да остане и да практикува в България. 

" Заплатите се покачиха, само че инфлацията изяде част от тях. Има липса на фрагменти - медицински сестри, санитари, експерти по здравни грижи ", посочи медикът.

Д-р Димитър Пейчинов прикани хората да бъдат част от процеса - да вземем за пример като се включат през днешния ден в акцията за кръводаряване за децата с таласемия. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР