Докоснат от мълния, но оцелял – Венелин Трайков се разминава

...
Докоснат от мълния, но оцелял – Венелин Трайков се разминава
Коментари Харесай

Докоснат от мълния, но оцелял: Венелин Трайков, който вярва, че е целунат от Богородица

Докоснат от гръмотевица, само че оживял – Венелин Трайков се разминава по знамение със гибелта. Той е един от дребното късметлии, които оживяват след удар от гръмотевица. Подобно на последния драматичен случай, Трайков е бил ударен на стадион.

„ Този миг се трансформира в разграничителна линия в живота ми. Помня всичко досега, в който ме удря мълнията “, описа той за предаването „ Тази заран “.

Инцидентът става на 14 юни 2007 година следобяд. Трайков споделя, че с помощта на футбола е бил в положително физическо положение и евентуално това е опазило живота му.

„ В себе си имах едно дървено кръстче, осветено на Божи гроб. Носех го на врата си. След случая, известно време по-късно, го изгубих отново на стадиона и си споделих, че кръстчето очевидно си е свършило работата “, споделя Трайков.

Той прекарва пет дни в кома в реанимацията в Перник. В епикризата му написа, че е бил без сърдечна и дихателна активност. Близките му описват, че е бил обгорял и със стопена коса. „ Бил съм заплашителен за гледане, по този начин ми споделят “, спомня си Трайков.

След необикновената преживелица той споделя, че е разкрил още веднъж вярата. „ По-силна е вярата ми. Вярвам, че има Господ и постоянно уважавам Богородица на всяка огромна Богородица. На 15 август постоянно отивам на църква “, споделя мъжът.

Според лекарите, които се грижили за него, Трайков е целунат от Богородица. „ Имах белег от изгаряне. Приличаше на целувка с червило и лекарите по този начин го нарекоха – целувката на Богородица “, споделя той.

Трайков има вяра, че е станал по-добър човек след този случай. „ Вярвам в положителното. Имам страхотни другари, които ми оказаха невероятна поддръжка след случая. Имам деца, прелестна брачна половинка “, споделя той пред камерите на bTV.

Въпреки това Трайков постоянно заобикаля мястото на случая. Пази и спортния екип, с който е бил в този ден – обгорял и на части.

„ Чувствам се късметлия “, споделя той.

Повече вижте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР