Доколкото зная, решението по отношение на Шенген не е толкова

...
Доколкото зная, решението по отношение на Шенген не е толкова
Коментари Харесай

Лорер се изцепи: Решението за Шенген не е толкова лошо

Доколкото зная, решението във връзка с Шенген не е толкоз неприятно. Това съобщи Даниел Лорер от " Продължаваме промяната " на излизане от съвещанието на смесената комисия по външна политика и защита, където депутатите обсъждаха доставката на оръжие за Украйна, съобщи Новини.бг.

„ По-скоро се върви към отсрочване на решението – както за България, по този начин и за Румъния за идните месеци следващата година “, добави той.

 

Съветът на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи отхвърли през днешния ден с 25 гласа " за " и два " срещу " предлагането България и Румъния да се причислят към Шенген, оповестиха български дипломати, взели участие в съвещанието, съобщи Българска телеграфна агенция.

Хърватия ще бъде пълновръстен член на Шенген от 2023 година и ще се употребява от всичките привилегии на зоната за безгранично пространство. „ Последната стъпка е приключена! “, написа в туитър непрекъснатото посланичество на Хърватия в Брюксел.

България и Румъния обаче бяха блокирани. Това взеха решение през днешния ден вътрешните министри на страните членки на висша среща в Брюксел.

България и Румъния остават отвън Шенгенското пространство откакто не съумяха да получат единомислеща поддръжка от Европейският съвет в Брюксел.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР