Докладът на разузнаването не съдържа твърдения за фрапантни опасности и

...
Докладът на разузнаването не съдържа твърдения за фрапантни опасности и
Коментари Харесай

Димо Гяуров за доклада на разузнаването: Няма фрапантни опасности

Докладът на разузнаването не съдържа изказвания за фрапантни рискове и не би трябвало да плашим публиката – това е обикновен отчет, първият след новото законодателство, разяснява в студиото на „ Тази сутрин” някогашният шеф на Националната разследваща работа Димо Гяуров.

Като една от вероятните заканите в него беше посочена ислямизацията на ромското население .

„ В отчета се приказва за наклонност, за съществуване на предпоставки. Това, че българската страна позволи обособяването на гета, е причина освен за ислямизацията на това население, а и за криминализацията му”, уточни Гяуров.

„ Другият по-голям детайл – с изключение на гетата – е измежду жителите им да се сътвори ясна увереност, че няма безотговорност –каквото е момента не се случва. Аз съм очевидец по какъв начин част от популацията на тези места е уверено, че няма държавност и няма да му се случи нищо лошо”, сподели още той.

Друга рискова наклонност по думите му е неналичието на фрагменти в разузнаването .

„ В България няма хора за каквото и да е, обикновено е да има и липса на фрагменти в разузнаването – като се опитваш да набереш тук най-качествените фрагменти, а не можеш да платиш подобаващо… Заплатите в разузнаването не са от най-високите, в администрацията има по-високи заплати”, уточни той.

Много скоро следва да си приказваме за липса на фрагменти в опазването на здравето, в образованието – това също е проблем за националната сигурност, акцентира Гауров.

Бюджетът на разузнаването е по-малък от бюджетът на НСО, а разузнаването е скъпо занятие – изключително с развиването на технологиите, сподели още той.

Гяуров разяснява и напрежението, обвързвано със Северна Корея .

„ При нуклеарен спор няма близо и надалеч. Съвременните ракети са способни да преодоляват големи дистанции. КНДР към този момент разполага с ракети, които бяха тествани със противоречив триумф, само че е въпрос на време да се снабди със постоянни ракети. Трудно е да се планува по какъв начин ще се развие този конфликт”, счита Гяуров.

„ Според мен това е резултат от затъването на КНДР в икономическа рецесия, тези външнополитически дейности са подбудени значително от потребността за „ приспиване” на личния народ. Но колкото повече светът не реагира на тези дейности на КНДР, управлението ѝ става все по-нагло.

Въпрос на разбор е дали ще има война – в случай че аналитичните центрове преценяват, че няма различен метод, не изключвам нанасянето на предпазен нуклеарен удар. Спомнете си в предишното офанзивите против нуклеарни центрове против Либия, Иран”, сподели още той.

Вижте повече във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР