Доказано е вече, ако си боледувал от Омикрон, няма да

...
Доказано е вече, ако си боледувал от Омикрон, няма да
Коментари Харесай

Кантарджиев: Доказано е вече, ако си боледувал от Омикрон, няма да хванеш Делта

Доказано е към този момент, в случай че си боледувал от " Омикрон ", няма да хванеш " Делта ", тъй като в този момент ще имаме един интервал, в който в страната ще има и " Делта " и " Омикрон ". Ако си преболедувал " Омикрон ", това ще те пази от другите разновидности

Това съобщи в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия проф. Тодор Кантарджиев.

Здравният специалист направи няколко позитивни прогнози:

" Омикрон ще се популяризира доста бързо и по този начин ще се построи в обществото имунитет. Проф. Кантарджиев акцентира, че бързото увеличение на случаите ще бъде съпроводено и от бързо понижаване на случаите. Новият вид протича по-леко ", удостовери проф. Кантарджиев.

" Ще реализираме задоволително дълготраен имунитет, тъй че след бързото разпространяване на Омикрон напролет на 2022 ще можем да се освободим от пандемията ", предвижда проф. Кантарджиев.

Спечелването на борбата против коронавирус ще бъде допустима единствено при огромно имунизационно покритие. Проф. Кантарджиев предложи на имунизираните жители да си слагат и третата доза, тъй като цялостният имунизационен курс е от три дози, с което отбраната от влизане в болница доближава до 80 %.

Наличието на Омикрон е потвърдено лабораторно при 12 позитивни проби. 11 от случаите са в столицата и един е в София - област. Никой от инфектираните не се нуждае от болнично лекуване.

Два експертни съвета в здравното министерство деликатно ще проучат какви ограничения са приложени в обособените европейски страни. След това ще преценяват дали и какви нови ограничения да се приложат и у нас, с цел да се ограничи разпространяването на Омикрон.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР