Доказано е, че редовната консумация на зелен фасул усилва отделянето

...
Доказано е, че редовната консумация на зелен фасул усилва отделянето
Коментари Харесай

При гастрит – хапвайте повече фасул

Доказано е, че постоянната консумация на зелен боб усилва отделянето на стомашен сок. Народната медицина предлага при гастрит с намалена секреция на стомашните жлези да се яде пюре от зелен боб.

Зелената шушулка на бобовото растение също може да влезе в приложимост. Отвара от така наречен чушки на фасула се ползват при заболявания на бъбреците и пикочния мехур.

Тя оказва помощ и при хипертония, сърдечна уязвимост с отоци, продължителен ревматизъм, подагра. Природолечителите даже предлагат при камъни в бъбреците да се пие чай от изсушени цветове на зеления боб.

Според множеството експерти яденето на зелен боб оказва помощ извънредно доста на страдащите от диабет. Установено е, че захарното наличие в кръвта понижава с до 40 % в резултат на потреблението на варивото.

Предполага се, че повода за този резултат се дължи на съществуването на флавони във фасула, виновни за нормализирането на въглехидратната обмяна.

Запарка от чушките на фасула има и противомикробно деяние, твърди Александър Странджев, създател на книгата „ Плодовете и зеленчуците през всички сезони ”.

Той показва, че лечебното деяние на фасуленото брашно се употребява в националната медицина като пудра за лечение на язви и екземи.

Понякога даже от фасулено брашно и мед се вършат „ питки ”, които се постановат върху отоци и циреи, с цел да се форсира тяхното укрепване.

Зеленият боб съдържа растителни протеини, минерални соли и витамини. В състава на растението влизат витамини С, В, каротин, както и огромно количество калций.

Препоръчително е зеленият боб да се съхранява при температура към 2 градуса (за не повече от 2 дена). Максималното време, което продуктът може да престои в хладилника, е 4 дни. След това стартира потъмняване на зеления боб, който към този момент е изгубил огромна част от потребните си свойства.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР