Докато всички чакаме отговора на вечния въпрос - ще има

...
Докато всички чакаме отговора на вечния въпрос - ще има
Коментари Харесай

Емилия Милчева: Фашизоидните практики на Възраждане не са случайност, а тактика

Докато всички чакаме отговора на " безконечния въпрос " - ще има ли държавно управление или не, новата трета политическа мощ в България ползва най-иновативните подходи в общуването с публицисти - обиди, закани и преследване от събития. 

Гостува ни Емилия Милчева, журналистка от " Дойче Веле ", която беше под прицела на " Възраждане " и симпатизантите на Костадинов след собствен репортаж за събиращите подписки за референдума на партията.

Други две репортерки - Ралица Фичева от " Дневник " и Флора Стратиева от Българска национална телевизия - пък бяха изгонени от конференция на " Възраждане " от самия Костадинов. Според нея това не са прочувствени прояви.

" Това не е инцидентно - то е тактичност. Това са познати способи от една фашизоидна процедура. Част е от една по-дълбока тактика. Елиминирайки неудобните публицисти, посланието е  - " Не им вярвайте, те ви лъжат, ние ви приказваме истината ", означи Милчева.

Защо партиите имат към този момент все по-малко потребност от публицистите? От Костадинов ли стартира това отношение към медиите, или други политици му " подложиха " през последното десетилетие?

Иска ли обществото ни да види репортерите смачкани и унизени, неспособни да си правят работата? Какви са симпатизантите на " Възраждане " и удари ли партията своя " таван " на последния избор - или просто няма подобен?

Отговорът на тези и други въпроси гледайте в новия, 119-ти епизод на Z-Каст:



Слушайте Z-Каст и в платформите, , , .
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР