Докато в либералните САЩ членовете на т.нар. ЛГБТ общност се

...
Докато в либералните САЩ членовете на т.нар. ЛГБТ общност се
Коментари Харесай

Руската Дума разшири обхвата на законопроекта за гей пропаганда“

Докато в демократичните Съединени американски щати членовете на така наречен ЛГБТ общественост се (справка — стрелбата с 5 жертви и над 20 ранени в гей бар в Колорадо в събота вечер), в властническа Русия стягат още повече ограниченията против противоречивата ЛГБТ агитация.

Руските законодатели утвърдиха през днешния ден на второ четене законопроект, който доста уголемява рестриктивните мерки върху действия, считани за поощряване на правата на ЛГБТ общността в страната.

Закон от 2013 година не разрешава това, което управляващите считат за разпространение на „ агитация на нетрадиционни полови връзки “ измежду малолетни. Новият законопроект уголемява възбраната за разпространяване на такава информация и за лица на 18 и повече години.

Законопроектът би трябвало да мине на трето четене в долната камара на Народното събрание, преди да отиде в горната камара и по-късно при президента Владимир Путин и да се трансформира в закон. Но по традиция на второто четене в Думата се утвърждават главните промени в законите.

Новият законопроект не разрешава рекламата, медиите и онлайн ресурсите, книгите, филмите и театралните постановки, за които се счита, че съдържат такава „ агитация “.

Той също по този начин уголемява съществуващите ограничавания, като не разрешава разпространението измежду малолетни на информация за промяна на пола.

Нарушенията ще се санкционират с санкции, а в случай че са осъществени от чужденци, могат да доведат до експулсирането им от Русия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР