Докато темпът на ваксинация не се ускори, мерките трябва да

...
Докато темпът на ваксинация не се ускори, мерките трябва да
Коментари Харесай

Д-р Андреа Аммон: Докато темпът на ваксинация не се ускори, мерките трябва да останат

Докато темпът на имунизация не се форсира, ограниченията би трябвало да останат. Това сподели за Нова телевизия доктор Андреа Аммон – шеф на Европейския център по предварителна защита и надзор на болесттите, която е на посещаване в България.

„ Решихме да посетим всички страни, в които равнището на имунизация е ниско. Трябва да подкрепим вашите специалисти по пътя към по-голямо доверие във имунизациите. Първоначалната концепция беше този документ да демонстрира статуса на всеки пътуващ в Европа. Документът трябваше да се употребява единствено за свободното прекосяване през границите, само че страните започнаха да го употребяват за достъп до публични места. В обособените страни резултатът е друг. Не съм сигурна дали това може да подтиква задоволителен брой хора да се ваксинират “, добави още доктор Андреа Аммон.

„ Трябва да открием за какво хората не желаят да се ваксинират. Когато ги установим, може да се борим с съответните причини. Често не става въпрос единствено за имунизацията против COVID-19. Отношението на хората е отрицателно към имунизацията като цяло. Ваксината ще е нашият билет към нормалността. Ако желаеме ограниченията да паднат, би трябвало да се доверим на науката “, сподели доктор Аммон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР