Докато САЩ и много европейски държави се придържат към локдауните

...
Докато САЩ и много европейски държави се придържат към локдауните
Коментари Харесай

Европейците бягат от карантината в Бразилия

Докато Съединени американски щати и доста европейски страни се придържат към локдауните и рестриктивните мерки за пътешестване, предизвика с отваряне на границите си за задгранични туристи, написа немският вестник Die Welt. Туристите се „ изсипват “ в страната и се разхождат из питейните заведения на Рио де Жанейро, като че ли няма пандемия, макар че са избягали в рискова зона, акцентира създателят на публикацията Тобиас Койфер.
Сега в питейните заведения на емблематичния бразилски град има голям брой европейци - скандинавци, испанци, германци. „ Тук има клубове, плажове и заведения за хранене. Животът продължава. Не знам дали ще бъда добре признат вкъщи, когато всички в моето обграждане прочетат, че тук се разбърквам в паниката “, признава немски екскурзиант, поискал да не разкрива името си, съобщи организация Фокус.
 Властите на Москва не виждат края на борбата с COVID-19 Властите на Москва не виждат края на борбата с COVID-19
Заместник-кметът на Москва Анастасия Ракова съобщи, че към момента не се вижда завършек на битката с пандемията от ковид, съобщи ТАСС, ц...
Някои от питейните заведения са ситуирани на рид с аспект към покривите на Рио и на практика са навън. Дотам можете да стигнете единствено през тесни пътечки, само че това не стопира посетителите: те са подготвени да понасят тълпите, в случай че има положително празненство, а гостите не усещат заплахата от , се отбелязва в публикацията.
Само преди няколко седмици това беше немислимо. Бразилия беше считана за едно от международните огнища на пандемията от ковид, само че президентът Жаир Болсонаро омаловажи заплахата от болестта, твърди Die Welt. Голямата страна в Южна Америка беше счетена за негативен образец за справяне с ковид и заради повода, че Болсонаро се застъпи за стопански удобен курс и се разгласи срещу общ локдаун. „ Няма да адресирам хората си в мизерия, единствено с цел да получа утвърждение от медиите “, сподели бразилският президент.
Сега обаче обстановката се е трансформирала, отбелязва немският вестник. Бразилия, с над 170 000 фаталани случая от ковид, излезе от тъжния лист на десетте страни с най-голям % на смъртност. С към 190 нови инфекции на милион поданици всеки ден, Бразилия се оправя даже по-добре от Германия, която има 210 случая на ковид на милион поданици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР