Докато съм министър на финансите, няма да участвам в политически

...
Докато съм министър на финансите, няма да участвам в политически
Коментари Харесай

Асен Василев: След мандата ще реша за участие в политически проект

Докато съм министър на финансите, няма да вземам участие в политически планове, по-късно ще помисля какво тъкмо желая да върша. Ще видя дали има хора и съидейници, с които можем да създадем нещо, което да помогне на България. Ще ви се обадим, в случай че решим да вършим нещо, обвързвано с политика. Единственият ми фокус в този момент е да мине актуализацията на бюджета и да оставим страната със постоянни финанси ". Това съобщи пред БНР служебният министър на финансите Асен Василев.

В предаването " Неделя 150 " той коментира идната актуализация на бюджета, като посочи, че според актуализирана прогноза на приходите от юли и август се чакат с 200 млн. лв. в допълнение доходи над бюджетната рамка, която е показана на Народното събрание: " Би трябвало средствата да стигнат, с цел да се удовлетворят настояванията на другите групи, само че това е въпрос на преценка на парламентарната бюджетна комисия ".

Във връзка с нарастването на минималната пенсия на 370 лв. финансовият министър съобщи, че нужните средства няма да затруднят осъществяването на бюджета:  " Би трябвало да може да се побере в параметрите на бюджета, без да се постанова взимане на спомагателен дълг или увеличение на недостига ".

 

Очаквайте детайлности!
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР