Докато работите по отстраняването на отломките продължават в провинциите, засегнати

...
Докато работите по отстраняването на отломките продължават в провинциите, засегнати
Коментари Харесай

Адът в Турция: Нови земетресения от 6,4 сринаха сгради в Хатай, има загинали и ранени

Докато работите по отстраняването на отломките не престават в провинциите, наранени от земетресенията с център Кахраманмараш , друга плашеща вест за земетресение пристигна от района.
Според Дирекцията за изключителни обстановки и битка с естествени бедствия към президентството в Анкара (АФАД) окръг, в Южна Турция беше разтърсен довечера в 20:04 ч. (19:04 ч. българско време) от нова серия трусове с магнитуд 6,4, 5,8 и още две 4,5 и 3,9 по Рихтер, написа Марица.
Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу , който дойде по неотложност в Антакия, заяви в 23.00 часа, че трима души са изгубили живота си след земетресенията.
Електричеството в региона е прекратено. Тази серия от земетресения провокира суматоха в целия окръг, като хората се стекоха по улици и паркове.
Кметът на Хатай Лютфи Саваш съобщи за осведомителния канал НТВ, че има информация за затрупани жители под срутени здания, защото не престават избавителните действия в града.
Според изказвания на очевидци, доста здания са били развалени при земетресението , станало в регионите Дефне и Самандагъ, в Хатай.
Повечето от постройките в региона са със съществени повреди от предходните трусове от 6 февруари.
 DHA
Снимка: Анадолска организация
 НТВ Снимка: Анадолска агенция 
 
Дълбочинана на труса от 6,5 е 16 км.
Втори трус в 20:07 е регистриран в Самандагъ, последван от различен второстепенен трус в 20:13 от 3,9 и 20:14 от 4,5 по Рихтер. Тези три труса са били на едно и също място и са с дълбочина 7 км. В 20:19 и в 20:24 бяха регистрирани още две трусове от по 5,2 по Рихтер още веднъж в Самандагъ.
АФАД предизвести да се стои надалеч от бреговата линия в град Искендерун и Мерсин, като защитна мярка против риска от повишаване на морското ниво до 50 см.
Държавните лечебни заведения в Антакия и Искендерун се изтеглят, от съображения за сигурност.
Координационният център на АФАД в Антакия, окръг Хатай, също е евакуиран след земетресенията.
Вицепрезидентът Фуат Октай разгласи, че са получили 28 вести за произшествия в Хатай , като до в този момент са разпознати 8 ранени.
В някои региони има информации за затрупани под руините жители. Спасителни интервенции са в ход.
Докато моментът на земетресението беше сниман от любителска камера на летище Хатай, жителите в Антакия и региона излязоха под паника по улиците, като някои се подслониха в транспортните си средства.
Вторичните земетресения в региона не престават, като досега те са над 20.
Улицата към държавната болница в Антакия е непроходима в резултат на трусовете.
На 6 февруари две трусове с магнитуд 7,7 и 7,6, чийто епицентър беше Кахраманмараш , опустошиха региона с почти 13,5 милиона души в 10 провинции.  По последни публични данни починалите са 41 156 души.
Земетресението удари Газиантеп, Малатия, Батман, Бингол, Елазиг, Килис, Диарбекир, Мардин, Сиирт, Сирнак, Ван, Муш, Битлис, Хакари, Адана, Османие и Хатай, както и Кахраманмараш.
 DHA
Снимка: Анадолска агенция
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР