Кирил Петков закъснявал за предизборна среща и накарал шофьора да

...
Кирил Петков закъснявал за предизборна среща и накарал шофьора да
Коментари Харесай

Скандално! Кирил Петков накарал шофьора на НСО да наруши правилата, бързал за предизборна среща

Кирил Петков закъснявал за предизборна среща и предиздвикал водача да кара с превишена скорост. Това написа Епицентър.бг за аргументите на тежката злополука с кола на съпредседателя на Политическа партия, която аргументи гибелта на един човек, а други са потърпевши и с заплаха за живота.
Както към този момент написахме, злополуката е станала в 17:30 ч. в четвъртък на с. Аксаково, а от 18.00 часа Петков е имал среща във Варна, където са го чакали цялото управление на Промянята.
Петков, съпроводен от пиара си Найо Тицин, е закъснявал за срещата и е принудил водача да натисне педала на газта до 120 км. в сектор с позволени 60 км!
Колата на НСО е била засечена от автомобил, приближаващ от път без преимущество, и поради високата скорост водачът на НСО не е могъл да избегне удара.
От зверския удар е умрял лидерът на автомобила, водачът на НСО е откаран в болница, както и спътницата на починалия лидер, която е с заплаха за живота.
Както е известно, в такива случаи единствено охраняваното лице може да накара шьофьор на НСО да направи нарушаване на пътя.
В член 14 ал.(1 ), т. 4 от Законодателство за НСО категорично е записано: За реализиране на функционалностите по член 13 и в рамките на своята подготвеност Националната работа за защита:
3. обезпечава профилиран транспорт;
4. при нужда провежда съпровождане, пилотиране или конвой на транспортните средства на охраняваните лица при съблюдаване условията на Закона за придвижването по пътищата.
По този мотив Борислав Цеков разяснява: „ Да позволиш на НСО да те вози със 120 км/ч при позволени 60 км/ч, е съучастничество. Бил съм охраняван известно време през 2004-2005 година от НСО в режим 24-часова защита.
И зная, че сходни тежки нарушавания са вероятни, единствено в случай че охраняваното лице категорично изисква от чиновниците на НСО да бързат за някъде.
Така че, не извинявам по никакъв метод Киро за трагичния случай през днешния ден, при който починаха хора. Бог да ги елементарни! “
Самият Кирил Петков е бил транспортиран от кола на НСО по силата на Чл. 21. (1) Специализиран превоз в спокойно време се обезпечава на 2. лицата, заемали длъжностите ръководител на Народното събрание или министър-председател – до 4 години след освобождението им от служба.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР