Докато продължават да растат случаите на болни и починали от

...
Докато продължават да растат случаите на болни и починали от
Коментари Харесай

Богаташи цакат тлъсти пачки, за да си сложат първи ваксината срещу К-19

Докато не престават да порастват случаите на заболели и умряли от COVID-19, богати пациенти в Южна Калифорния, където е и епицентърът на болестта там, оферират да платят, с цел да са първи в листата за имунизиране,

В редица медицински центрове лекари настояват, че са получили позвънявания от своите заможни пациенти, които са поискали да получат по-бърз достъп до медикамента. Пациентите от своя страна предложили да подкрепят финансово съответната болница или да вземат участие в благотворителна организация обвързвана с нея.

Д-р Джеф Тол, който работи в медицинския център „ Сидарс-Синай “ в Лос Анджелис пък показа, че пациент е предложил да подари 25 000 $ на болничното заведение, с цел да бъде по-напред в листата за чакащи ваксина.

Сред пациентите на Тол са най-вече заможни хора с специалности, само че той е безапелационен – те би трябвало да изчакат защото първи ще бъдат имунизирани хората, които имат най-голяма потребност от отбрана.

По-рано тази седмица Калифорния получи 327 хиляди дози от имунизацията на Pfizer. Както бе дадено първите дози от медикамента са за хората, които работят на първа линия в битката против вируса.

Д-р Давид Назарян, който работи в една от най-известните медицински клиники в Бевърли Хилс – „ MD Concierge MD “, пък споделя, че парите не са проблем, в случай че това ще им помогне да се доберат до имунизацията по-рано.

„ Ще играем по разпоредбите, само че ще създадем всичко допустимо да разпространим имунизацията, когато е налична при нас “, показа Назарян.

Съоснователят на болничното заведение в Бевърли Хилс доктор Абе Малкин сподели, че е получил над 100 позвънявания по телефона от хора, които са се пробвали да се доредят за ваксина. „ Около 5-10% от тях се пробваха да заобиколят разпоредбите като предложиха някакъв принос към благотворителна организация на болничното заведение “, споделя още лекарят.

Когато стане дума за цели и ваксини губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм изрично съобщи, че хората със средства няма да повлияят и да предретят тези, които най-вече са заслужили да се имунизират.

„ Ще следим деликатно процеса, поради хората, които си мислят, че могат да пропуснат реда и разпоредбите единствено, тъй като имат повече финансови благоприятни условия или познати в сферата, които ще им оказват помощ.

Ще има цели и чакаме здравните служащи да ни оказват помощ с това и да се придържат към етичния стандарт. Истинските герои в тази пандемия са точно фронтовите здравни служащи и те са тези, които заслужават да бъдат с приоритет, когато приказваме за отбрана от вируса “, добави още Гавин Нюсъм.

През последните седмици в Южната част на Калифорния се следи растеж на болните и приети в болница от COVID-19. Това затруднява здравната система, като здравните чиновници даже към този момент споделят мрачни прогнози, в случай че вирусът продължи да се популяризира.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР