Докато определени политици (и не само) тръбят, че търсят инвеститор

...
Докато определени политици (и не само) тръбят, че търсят инвеститор
Коментари Харесай

BMW строи завод в Унгария, за да отговори на търсенето в Европа

Докато избрани политици (и не само) тръбят, че търсят вложител за производството на автомобила у нас (което мощно се колебая, че в миналото ще стане), BMW си откри площадка за ново произвеждане. След като влага солидно в Съединени американски щати, Мексико и Китай, BMW Group обръща взор и към европейския пазар. През предходната година тук компанията продаде 1,1 млн. автомобила, което съставлява 45% от общите продажби на групата. Не единствено това, само че за интервала януари-юни 2018 година доставките на континента са скочили с 1,2% по отношение на същия интервал на предходната година, което се равнява на 560 00 коли.

За да задоволи глада на клиентите за модели на BMW Group, край Дебрецен, Унгария, ще бъде издигнат нов цех, в който ще бъдат вложени 1 милиарда евро. Максималният годишен потенциал на тази индустриална мощ ще възлиза на 150 000 автомобила.

За момента BMW не конкретизира какво ще създава в Унгария, подари става въпрос за стандартни или електрифицирани коли, или дали двата типа няма да бъдат качени на една поточна линия. Изборът на Дебрецен е натежал поради добре построената инфраструктура, а също и поради близостта му до веригата от снабдители. Освен това, BMW няма да срещне компликации с наемането н нужния дипломиран личен състав.

Тук е мястото да кажем, че в Унгария фабрики имат още Audi, Mercedes и Suzuki. Строежът BMW ще стартира през второто полугодие на тази година. През предходната година Групата е закупила материали и услуги в размер на 1,4 милиарда евро от своите маджарски сътрудници, което е още един сериозен фактор в интерес на градежа на нов цех в страната.

Германските индустриални мощности също не са оставени на назад във времето, защото през тази година BMW Group ще вложи в тях над 1 милиарда евро, с цел да ги приготви за електрическото бъдеще на марката.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР