Докато на военния полигон Црънча се провежда мащабно военно учение

...
Докато на военния полигон Црънча се провежда мащабно военно учение
Коментари Харесай

Протестиращи чакат Каракачанов, той с вертолет избегна срещата

Докато на военния полигон Црънча се организира огромно военно обучение за узаконяване на наша тактическа група , поданици на селото стачкуват с искане за закриване на полигона, заяви БНР.

Сертифицирането на тактическата група е за специфични интервенции към силите на НАТО . На демонстрациите участва и отрасловият министър Красимир Каракачанов.
 Пазарджишко село с ултиматум към военното министерство
Пазарджишко село с ултиматум към военното министерство

В Црънча ще провеждат обсада, в случай че ведомството не закрие полигона си там

Хората от пазарджишкото населено място недоволстват и от възможното екологично замърсяване на региона. Военният министърът дойде с вертолет и по този начин избегна срещата с протестиращите . По думите му през днешния ден вниманието е ориентирано към учението поради изключителната му значимост за въоръжените ни сили.

" Специалните сили са една от единиците в Българската войска, които освен по закон, само че и по подготовката, която получават, са извънредно значими в нашите въоръжени сили ", сподели Каракачанов.

Хората упорстват полигонът да бъде изместен от там. Над 30 протестиращи с плакати и български флагове останаха пред огражденията.

" Постоянно сме като във военно състояние. Така живеем. Гърмежи непрестанно, артилерийски гръмове, треперят задачите къщи ", споделиха протестиращите, които се надяват на среща с военния министър.

Вместо пояснение и диалог министър Каракачанов отговори сбито на настояването на жителите: " Може би ще изискат да закрием и страната ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР