Докато МС обмисля как да удължи сегашната компенсация за потребители

...
Докато МС обмисля как да удължи сегашната компенсация за потребители
Коментари Харесай

Депутатите приеха на първо четене намаляване на цените на горивата

Докато Министерски съвет обмисля по какъв начин да удължи сегашната отплата за консуматори на горива, депутатите одобриха на първо четене тя да се усили до 1 лев следващата година.

Близо 2 часа лиши на депутатите да дебатират по оферти законопроект. Обратно на предлагането на Министерски съвет те не стесняват кръга от лицата, които ще получават отплата - вместо единствено битовите консуматори, отплата от 1 лев ще получават и компаниите.

Също по нов метод ще бъдат набирани и средствата. Предвижда се те да бъдат събирани от рафинериите, които внасят съветски недопечен нефт, на база на дерогация, като ще се изплаща отплата от близо на кг, която ще се пресмята. След това събраните средства ще се връщат към битовите консуматори.

От Министерството на финансите са срещу тази мярка, тъй като считат, че по този метод се основават условия за в допълнение мито на територията на територията на Европейски Съюз и това би трябвало да бъде в съгласие с Брюксел. Също по този начин считат, че това опонира и на европейските правила, както опонира и до момента настоящата мярка.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР