Докато Израел се опитва да унищожи Хамас в битките в

...
Докато Израел се опитва да унищожи Хамас в битките в
Коментари Харесай

Съветник на Байдън обсъжда проблема с ливанската граница в Израел

Докато Израел се пробва да унищожи " Хамас " в борбите в Газа, Съединените щати на всички равнища се пробват да предотвратят ескалацията на спора и да убедят както израелците, по този начин и другите им съседи и врагове да проявят въздържаност, написа съветската работа на " Би Би Си ".

Енергийният консултант на президента на Съединени американски щати Джо Байдън Амос Хохщайн пътува до Израел в понеделник. Според Ройтерс задачата му е да разиска въпроси, свързани с израелско-ливанската граница, в това число ограничения, които биха предотвратили разпространяването на спора.

" Това пътешестване е продължение на визитата на Хохщайн в Ливан през ноември, където той изясни, че Съединени американски щати не желаят спорът в Газа да ескалира и да се популяризира в Ливан ", цитира организацията неизвестен американски чиновник.

" На срещите в Израел Хохщайн има намерение да подчертае, че възобновяване на спокойствието на северната граница на Израел е въпрос от изключителна значимост за Съединените щат и и би трябвало да бъде приоритет както за Израел, по този начин и за Ливан ", сподели служителят.

Енергийният консултант на Байдън е претрупан с задачата, защото предходната година оказа помощ на Израел и Ливан да реализират съглашение за демаркация на морската граница, което ненапълно стабилизира връзките сред двете враждуващи страни, които също се карат за газовите права в Средиземно море.
 25 ракети са изстреляни от Ливан към Израел
25 ракети са изстреляни от Ливан към Израел

Тревога е оповестена на цялата територия на Израел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР