Докато Иван Гешев е бил начело на прокуратурата, нито един

...
Докато Иван Гешев е бил начело на прокуратурата, нито един
Коментари Харесай

Докато Гешев беше главен прокурор, базата в Боровец не е ползвана за почивка

Докато Иван Гешев е бил отпред на прокуратурата, нито един прокурор не е употребил за отмора базата на държавното обвиняване в курорта Боровец, известна като Регентската къща, оповестява. Изданието е получило отговори на въпросите си от новото управление, заложени по Закона за достъп до социална информация (ЗДОИ).

 Иван Гешев: Не употребявам за персонални потребности базата в Боровец Иван Гешев: Не употребявам за персонални потребности базата в Боровец

Частично информацията е засекретена, тъй като е предмет на наказателно дело, формирано Той твърди, че Гешев се е нанесъл във вилата и я употребява за персоналните си потребности, а чиновниците, които са на щат към базата, са превърнати в персоналната му прислуга. Според Сарафов с изключение на морално неприемливо и уронващо престижа на правосъдната власт това е и закононарушение по работа, защото Гешев надвишава властта и правата си и употребява служебното си състояние, с цел да се облагодетелства.

 " Моята тайфа против твоята тайфа ": до каква степен ще стигне войната сред прокурори, политици и другари

От отговора на въпроса на " Сега " какъв брой магистрати и чиновници са употребили базата от 8 юни 2017 година (тогава Висш съдебен съвет я разпорежда за стопанисване на основния прокурор) досега, се вижда, че тя интензивно се употребява, преди Гешев да стане основен прокурор. До края на 2019 година, когато Гешев оглави прокуратурата, в Регентската къща са отсядали 263 магистрати, правосъдни служебни чиновници и съпътстващи ги лица. Част от посетителите са я употребили и повече от един път. " В интервала 2020 - 14 юни 2023 година почивната база в к.к. Боровец не е включена в графиците за почивки на магистрати и чиновници на прокуратурата ", гласи отговорът.

На въпроса дали Гешев е обитавал базата, на какво съображение и при какви условия, от прокуратурата дават отговор, че използването въз основата става въз основа на подадени поръчки от хората, които имат право на това. Но в разпоредбите няма написано обвързване основният прокурор да подава поръчка за която и да е база и да позволява самичък на себе си, се споделя в отговора.

Пред Висшия правосъден съвет, че не употребява базата и това можело да бъде потвърдено с документи и със свидетелски показания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР