Докато инфлацията препуска с бесни темпове в родината ни и

...
Докато инфлацията препуска с бесни темпове в родината ни и
Коментари Харесай

Може да те критикуват, ама ти си протестираш за по-висока заплата. Що е то?

Докато инфлацията препуска с гневни темпове в родината ни и съгласно статистиците ни не е имала подобен растеж от 2008 година насам, чиновници на бюджетна прехрана като служители на реда, пожарникари и надзиратели и охранители в пандизите, се надпреварват едни след други да афишират протестна и протестна подготвеност поради заплатите си. 
Техните приходи се образуват от частния бизнес, в който на множеството места заплатите не са по-големи от тези в бюджетната сфера. Заетите в него не стачкуват и не хленчат непрекъснато за пари, както вършат това от публичния бранш.

Вълна от недоволства провокираха нахалните нараствания на заплатите на администрацията преди изборите предходната година.

Мина немина доста време и в този момент нови искания заляха медиите. Високите заплати са хубаво нещо, но е добре и да бъдат някак съразмерни с моженето и работата на претендиращите за тях.
У нас отколе е ясно, че няма знак за тъждество сред претенциите от една страна, и моженето и действително свършената работа от друга. Нямам нищо срещу служителите на реда и пожарникарите, нито против надзирателите, но я да забележим какви са рецензиите на наблюдаващите ни европейски сътрудници по отношение на тези действия.
Встрани от всичко останало тези чиновници употребяват и някои бонуси като по-ранно пенсиониране, спомагателни пари за облекла и храна и други, до момента в който за други ведомствени чиновници те не са годни.
И по този начин на 19 февруари Националният профсъюз на пожарникарите и спасителите се готви да стачкува пред постройката на Министерския съвет, като се плануват и шествия до Министерството на финансите и постройката на Народното събрание. Според представители на отрасловия профсъюз " Огнеборец ", те не са удовлетворени от планувания бюджет за тях, както и от това, че до момента не са могли да обсъдят с управлението на Министерство на вътрешните работи изваждането им от състава ва това министерство.



Да не останат по-назад и служителите на реда оповестиха, че ще стачкуват ден след пожарникарите - на 20-ти февруари, в неделя. 

„ В момента чиновниците на бранш „ Сигурност “ изостават с 15 % в заплащането по отношение на други чиновници в бранша, да вземем за пример тези в Министерството на правораздаването. Като насложите и галопиращата инфлация, изоставането става над 20%. Затова и настоявахме за нарастване с 20% на заплатите в Министерството на вътрешните работи, което не се получи “, разяснява пред медии зам.-председателят на УС на синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи Илия Кузманов.
А от през днешния ден надзирателите в пандизите, които са към Министерство на правораздаването, също обявиха своите размирен планове с главно искане - по-високи заплати.
Същевременно данните на формалната статистика за последното тримесечие на предходната година сочат, че разноските на семействата се повишават с над 12 на 100 по отношение на същия интервал на 2020г..И това се отнася освен за семействата на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и правораздаването, а и за множеството български фамилии.
Впрочем никой ли не си спомня за какво Европейска комисия ни подлага на критика във всеки собствен идващ отчет!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР