Докато е изпълнявала длъжността областен управител на София (от 19

...
Докато е изпълнявала длъжността областен управител на София (от 19
Коментари Харесай

Гонят БСП от Позитано с изпълнителен лист

Докато е изпълнявала длъжността регионален шеф на София (от 19 до 26 май), актуалният заместител регионален шеф Живка Такева е извадила изпълнителен лист против Българска социалистическа партия за наем от 2019 година до момента на централата на " Позитано " 20, който партията по закон не дължи, научи " Труд " от юрисконсулта на социалистите Аглика Виденова.

Назначеният от служебното държавно управление на Румен Радев (от първия кабинет на Стефан Янев) сегашен регионален шеф Митко Михайлов не е спрял процедурата в Софийския областен съд.

Сумата, за която претендира регионалната администрация, е 280 хиляди лева с лихвите.

С изпълнителния лист регионалната администрация може да претендира за изваждане на Българска социалистическа партия от централата, в която се обитава от десетилетия, както и за запориране на банкови сметки, което да блокира финансирането на предизборната акция на партията.

През 2019 година по отношение на промени в регламентите за финансиране на партиите, Народното събрание гласоподава те да бъдат освободени от наем на държавните и общински пространства, които употребяват.

Чл. 31. от Закона за политическите партии

(1) (Изм. - Дъждовни води, бр. 60 от 2019 година, в действие от 30.07.2019 г.) Държавата и общините дават безплатно на политическите партии, които имат парламентарна група или задоволителен брой народни представители да образуват такава, пространства за реализиране на тяхната активност.
(2) (Изм. - Дъждовни води, бр. 60 от 2019 година, в действие от 30.07.2019 г.) Помещения по алинея 1 могат да се дават и на партии, които на последните избори за народни представители са получили не по-малко от едно на 100 от действителните гласове в страната и отвън страната, като се изключи гласовете по член 279, алинея 1, т. 6 от Изборния кодекс.
(3) Предоставянето на пространства на политически партии се прави според Закона за държавната благосъстоятелност и Закона за общинската благосъстоятелност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР