Докато Доналд Тръмп се бори да защитава своята бизнес империя

...
Докато Доналд Тръмп се бори да защитава своята бизнес империя
Коментари Харесай

Тръмп е изхвърлен от списъка на Forbes 400 на най-богатите американци

Докато Доналд Тръмп се бори да пази своята бизнес империя в съда, някогашният президент претърпя нов удар: изпадане от листата на Forbes 400 на най-богатите американци.

Нетното положение на Тръмп се срина с 19%, или 600 милиона $, до почти 2,6 милиарда $. Това му остави 300 милиона $ срамежливи по отношение на границата на Forbes, когато списанието показа листата във вторник.

Това значи, че за повторно в границите на три години Тръмп не съумя да влезе в годишната ранглиста, от която от дълго време изглеждаше захласнат и даже беше упрекван, че си проправя път в предишното.

За разлика от постоянното или възходящо положение на водачите на Forbes 400 Илон Мъск, Джеф Безос и Лари Елисън, чистото положение на Тръмп означи двуцифрен удар. Това се случва, когато той е изправен пред възходящи правосъдни сметки за битка с цивилен и наказателни обвинявания, в това число настоящ цивилен развой за машинация в Ню Йорк и голям брой процеси, планувани за идната година.

Спадът в чистата стойност на Тръмп се дължи на два съществени фактора: както платформата му за обществени медии, по този начин и офис постройките са изгубили стойност, съгласно Forbes.

Тръмп започва Truth Social през февруари 2022 година, представяйки го като достоверна опасност за Фейсбук и Twitter. Но Truth Social към момента не е повишен, като Forbes отбелязва, че платформата е привлякла единствено 1% от регистрациите, които X (известен преди като Twitter) има.

Ето за какво Forbes понижи прогнозната стойност на каузи на Тръмп от 90% в Truth Social от 730 милиона $ преди година до по-малко от 100 милиона $ в този момент.

Планът на Truth Social да набере стотици милиони долари посредством обединение с компания с празни чекове беше спрян от правни и регулаторни инспекции от две години.

Империята на Тръмп за недвижими парцели – която арбитър от Ню Йорк откри, че някогашният президент и възрастните му синове са надули цената й – също е притисната.

Празните офис здания провокираха финансов стрес на пазара на бизнес парцели. Дистанционната работа може да унищожи 800 милиарда $ от цената на офиси по света, съгласно оценки на McKinsey Global Institute.

Сан Франциско, където Тръмп има парцели, беше изключително мощно обиден от разтърсванията с търговски парцели. Редица вериги неотдавна напуснаха Сан Франциско, в това число Whole Foods, Target, Nordstrom и неотдавна Starbucks.

Forbes пресмята, че цената на каузи на Тръмп в 555 California Street, 52-етажен небостъргач, прочут преди като Bank of America Center, е спаднала с 30%.

Манхатън също е изправен пред пренасищане с офис пространство, защото шефовете се борят да привлекат служащите назад в офиса. Делът на Тръмп в 1290 Avenue of the Americas, офис постройка в центъра на Манхатън, е изгубил стойност от почти 60 милиона $, съгласно Forbes.

Финансовите вести обаче не са неприятни за Тръмп.

Голф игрищата му се показват добре. И списанието прави оценка най-ценния актив на Тръмп - неговите пари в брой - възлиза на 426 милиона $ след продажба на книги, изнасяне на речи и довеждане докрай на поредност от покупко-продажби през последните години.

Преди това Тръмп беше изваден от The Forbes 400 през 2021 година и през 1990 година, когато беше изправен пред сериозен финансов стрес. Trump Taj Mahal разгласи банкрут през 1991 година, последван от Trump Castle Associates през идната година.

Струва си да се означи, че годишните ранглисти на милиардерите надалеч не са точна просвета. Те разчитат на оценки и прогнози.

Както отбелязва Forbes, Тръмп е „ излъгал “ списанието в сполучливото си изпитание да влезе в Forbes 400.

„ Той съумя да си проправи път през 1982 година да показа място в листата за встъпване в служба с татко си, Фред Тръмп, като убеди кореспондент, че държи по-голям % от положението на Фред, в сравнение с в реалност “, написа Forbes.

Бивш кореспондент на Forbes твърди през 2018 година, че през 80-те години на предишния век Тръмп се е представял за изпълнителен шеф на организацията на Тръмп на име Джон Барън, говорейки от името на Тръмп, с цел да излъже за благосъстоянието си.

„ Той разбра какво би трябвало да направи, с цел да ме измами и да влезе в този лист. И той го направи доста добре “, сподели Джонатан Грийнбърг, някогашен кореспондент на Forbes, пред CNN.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР