Докато държавите по света се борят с необходимостта от по-сигурни

...
Докато държавите по света се борят с необходимостта от по-сигурни
Коментари Харесай

Бразилия пуска дигитални лични карти, базирани на блокчейн

Докато страните по света се борят с нуждата от по-сигурни системи за идентификация, Бразилия и Буенос Айрес подхващат обилни стъпки, които предвещават нова епоха в цифровата инспекция на самоличността.

И двата района възприеха с възторг блокчейн технологията, с цел да вкарат по-сигурни, ефикасни и рационализирани процеси за своето население.

Бразилското държавно управление неотдавна разгласи включването на блокчейн технологията в своята национална стратегия за идентификация. Водещи в тази самодейност са щатите Рио де Жанейро, Гояс и Парана. Тези райони се приготвят да издават документи за идентичност посредством блокчейн система.

Забележително е, че Serpro, националната работа за обработка на данни на Бразилия, е основател на създаването на тази частна блокчейн платформа. Александре Аморим, президент на Serpro, съобщи, че неизменността и децентрализацията на блокчейн я вършат изключително подобаваща за тази цел. Той акцентира по какъв начин тези характерности способстват за опазването на персоналните данни и осуетяването на лъжливи действия.

Освен това приемането на тази технология има за цел да укрепи обмена на данни сред държавните служби, изключително сред Федералната данъчна работа. Този ход се откроява в устрема на Бразилия да стандартизира издаването на документи за идентичност в обширната си мрежа от близо 30 щата.

В обособен, само че заслужаващ внимание случай Бразилия разкри проектите си за цифрова валута на централната банка, наречена Drex. Този ход акцентира отдадеността на страната на цифровите решения за възстановяване на ръководството и финансовите интервенции.

Междувременно Буенос Айрес, столицата на Аржентина, разгласи самодейността си за обединение на административните процедури с блокчейн технологията. От октомври жителите на града ще могат да получават достъп до документи за идентичност посредством цифров портфейл, в това число актове за раждане, брачни регистри и университетски удостоверения.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР