Докато Бойко Борисов е на власт, той е в позицията

...
Докато Бойко Борисов е на власт, той е в позицията
Коментари Харесай

Докато Борисов е на власт, ще пази определи собственици на медии

Докато Бойко Борисов е на власт, той е в позицията да пази дефинира притежатели на медии. Това съобщи в изявление за БНР Полин Адес-Мевел, началник на отдел " Европейски союз и Балкани " в организацията " Репортери без граници ". Тя открои няколко казуса пред българските медии. Първият е концентрацията на благосъстоятелност в ръцете на един човек. По думите й връзките на този човек с медийната промишленост не са изцяло известни. Това е казусът - че тази централизация не е транспарантна, акцентира Адес-Мевел. Като втори проблем тя уточни обстоятелството, че продължава да се оказва напън върху медии и да се стопират следствия. Крайно притеснителни са също заканите и нападенията над публицисти. Трите казуса са свързани един с различен, счита Адес-Мевел.
Като част от решението на тези въпроси от " Репортери без граници " оферират да се назначи специфичен еврокомисар, виновен за медиите.
След като до президентската институция е било изпратено писмо, администрацията на президента се е свързала с организацията и е декларирала поддръжка за повишение на осведомеността по казуса. Писмо е било изпратено и до премиера, към този момент отговор оттова не е получен.
Имам чувството, че до момента в който господин Борисов е на власт, евентуално ще бъде в най-хубава позиция да пази избрани притежатели на медии. Продължаваме да сме камъчето в обувката му, добави Адес-Мевел в предаването „ 12+4 “.
За нас е значимо да поддържаме връзка с премиера, ние го почитаме. Тъй като той ръководи държавното управление, за нас е значимо да поддържаме връзка с него, без значение от това дали утвърждаваме това, което споделя или прави, или не. Важни проблеми в страната ви би трябвало да получат отговор и да бъдат решени. Разочаровани сме, че всяка година България попада в класацията ни, а не получаваме отговор, когато призоваваме ръководещите да работят. Разочаровани сме от отношението към проверяващите публицисти, акцентира Адес-Мевел.
Според нея обаче свободата на словото не е измежду най-важните проблеми за българите. Но свободата на медиите е нужна за демокрацията, акцентира специалистът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР