Докато България преживяваше бедственото положение в Царево, най-малко 6 души

...
Докато България преживяваше бедственото положение в Царево, най-малко 6 души
Коментари Харесай

Жертви и безследно изчезнали при пороите в Гърция и Турция

Докато България преживяваше бедственото състояние в Царево, минимум 6 души починаха при други тежки наводнения в прилежащите Гърция и Турция.

Още към 10 души са безследно изчезнали след пороите в двете страни.

Двама от починалите са туристи, които са пометени от мощна приливна вълна в къмпинг в провинция Къркларели покрай българо-турската граница. В него са се намирали дузина мъже и дами, когато водата ги е заляла.



Шестима души са избавени - измежду тях има и малко дете и възрастен човек.

Все още се търсят други четирима души.

В Истанбул също се борят с вредите от тежко наводняване, при което двама души са изгубили живота си. Над 10 индивида са евакуирани, откакто водата ги е блокирала в постройката на библиотека. Някои от станциите на метрото са затворени поради бедствието.

В Гърция полицията забрани придвижването в град Волос, остров Скиатос и планинския район Пелион - още веднъж поради рекордни превалявания.

Един човек е умрял във Волос, откакто стена се е срутила върху него. Петима са безследно изчезнали, доста коли са пометени от водата, а пътищата са запушени от парчета.

В региона не са имали толкоз тежки превалявания от 2006 година насам. Очаква се дъждът да спре в следобедните часове на 6 септември.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР