Докато Австралия се приближава към новата година, температури с 10

...
Докато Австралия се приближава към новата година, температури с 10
Коментари Харесай

Австралия посреща новата година с рекордна гореща вълна

Докато Австралия се доближава към новата година, температури с 10 до 14 градуса над нормалните не престават рекордната гореща вълна, която трае към този момент пет дни, съобщи ДПА. Плажовете са препълнени, а климатиците работят на цялостна мощ, до момента в който хората се пробват да се оправят с ненормално високите температури, които съгласно прогнозите ще се задържат и през първите три месеца на 2019 година, оповестява Бюрото за метеорология.

Рекордните жеги обгърнаха централните и южни елементи на страната, като на някои места за четвърти следващ ден се регистрира температура над 44 градуса по Целзий. В западните региони на Сидни термометърът доближи 42 градуса през днешния ден, задържайки се за четвърти ден над 40 градуса. Горещата вълна в Сидни ще продължи в обозримо бъдеще, показва метеорологичната работа. Нови върхове бяха регистрирани в градове в Нови Южен Уелс като Хай, където бяха маркирани 45 градуса, и в Нарандера с 43,2 градуса.

Град Олбъри, на южната граница с щата Виктория, посрещна най-горещия си ден от 26 години при 42,4 градуса. В град Таркола във Виктория температурата през вчерашния ден доближи рекордните 48,1 градуса, в Аделаида (Нови Южен Уелс) - 43,7 градуса. В Северозападна Австралия остарелият минодобивен град Марбъл Бей се готви за Нова година с 49,3 градуса, като се чака температурите да се задържат над 45 градуса през забележителна част от 2019 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР