Доживяхме ГЕРБ да призовава държавния глава да наложи вето. Инсинуациите,

...
Доживяхме ГЕРБ да призовава държавния глава да наложи вето. Инсинуациите,
Коментари Харесай

Радев: Доживяхме ГЕРБ да призовава държавния глава да наложи вето

Доживяхме ГЕРБ да приканва президента да наложи несъгласие. Инсинуациите, че президентът избира ЦИК и придобива над нея права са евтина агитация. Това разяснява президентът Румен Радев във връзка признатите промени в Изборния кодекс, които се чака да бъдат обнародвани през днешния ден в ексклузивен брой на " Държавен вестник ", предава Българска национална телевизия.

" Ако има предварителни избори, тази нова ЦИК би трябвало да стартира работа незабавно след разпускането на Народното събрание. Това е залогът за триумф ", съобщи Радев.

" Доживяхме ГЕРБ да приканва президента Радев да наложи несъгласие - нечувано невиждано ", разяснява още президентът във връзка апелите за несъгласие над поправките в Изборния кодекс.

" Правителството на Борисов прекомерно дълго бавеше машинното гласоподаване, прекомерно дълго пречеше на българите в чужбина да гласоподават, безапелационен е Радев. - Вие какво желаете - бавене и безпорядък или организация, попита риторично той. При състояние, че отидем към вид служебно държавно управление, няма тогава да мислим какво може да се направи. "

Относно идното решение на Българска социалистическа партия дали ще предложи държавно управление с третия мандат или ще се стигне до длъжностен кабинет, президентът отговори, че негова конституционна отговорност е да назначи служебно държавно управление, откакто партиите в Народно събрание не съумеят да образуват държавно управление.

" Ще го направя единствено и само, в случай че стигнем до такава обстановка ", безапелационен е Радев.

" Трябва да решат по какъв начин тъкмо ще действат. Но аз се надявам, че българските социалисти ще оползотворят тази опция в опит да сформират кабинет на демократичната опция дружно с другите партии, които показват упованията на хората за смяна. Мисля, че това го чакат и гласоподавателите в ляво, и всички демократи. Това е партия, която взема групови решения, тъй че на този стадий не може да се каже нищо ", добави Радев.

Президентът е в Първомай във връзка празника на града и 48-те майски културни празници " Първомай 2021 ".Предвидено е президентът да беседва с представители на общинското управление, кметове на обитаеми места в региона, медицински служащи и с представители на локалния бизнес.

Кметът на Първомай Николай Митков връчи алегорично на президента ключа на града.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР