Доживотен затвор без право на замяна за 21-годишния Мартин Трифонов

...
Доживотен затвор без право на замяна за 21-годишния Мартин Трифонов
Коментари Харесай

Максимална присъда и 600 000 лв обезщетение за близките получи убиецът от Сотиря

Доживотен затвор без право на подмяна за 21-годишния Мартин Трифонов за убийството на 7-годишната Кристин от село Сотиря. Жестокото закононарушение беше осъществено през лятото на предходната година. Присъдата ще бъде изтърпяна при първичен специфичен режим, а делото беше гледано по съкратената процедура.

Това е първа присъда откакто бяха изменени текстовете в Наказателния кодекс. Днес в правосъдната зала бяха разкрити потресаващи елементи от осъщественото закононарушение. Патоанатомът заяви, че гибелта на детето е била неизбежна поради множеството получени контузии.

Близките на Кристин са съкрушени, даже са оповестили къщата в село Сотиря за обмен. Психиатричната експертиза е потвърдила, че Мартин Трифонов има личностно разстройство, само че по време на закононарушението е осъзнавал какво прави.

В съда за поддръжка на околните през днешния ден пристигнаха и родителите на убитата преди 5 години във Велико Търново студентка Вероника.

На Мартин Трифонов бяха повдигнати три обвинявания: за блудничество, за обезчестяване и за ликвидиране. След като бяха изслушани правосъдният доктор и очевидци, магистратите постановиха най-тежкото наказване, съгласно направените промени в Наказателния кодекс.
Милка Георгиева, баба на Кристин: Наистина това желаех аз - доживотна без право на подмяна и нека неговият юрист не пледира да има второ дело.
Присъдата беше посрещната с овации.
Сиво Сивов, юрист на околните на убитото момиче: Ще подейства като превантивна мярка, защото ще схванат към този момент, че тези, които са решили да вършат сходно нещо няма да се разминат, както се разминаха в Русе, в Горна Оряховица и получиха по 30 години.
Извършителят на тежкото закононарушение би трябвало да заплати общо компенсации в размер на 600 000 лв. на околните на детето и над 5 000 лв. разходи по делото.
Милка Георгиева, баба на Кристин: Никога не съм търсила пари, в никакъв случай не съм търсила помощ. Ако страната в действителност в миналото изплати тия пари, имам право да ги даря и желая да ги даря на деца нуждаещите се.
Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен период. До тогава Мартин Трифонов остава за непрекъснато в ареста.

Убийството беше осъществено на 15 август предходната година. Трифонов беше арестуван след 24-часово търсене. По време на акцията той беше ранен, откакто оказал опозиция.
 Делото за убийството на Кристин от Сотиря потегли при кратко правосъдно разследване Делото за убийството на Кристин от Сотиря потегли при кратко правосъдно разследване
У нас стартира делото против 21-годишния Мартин Трифонов, упрекнат за жестокото ликвидиране на 7-годишната Кристин от село Сотиря предишното лято. Страните прочие..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР