Доходите в България растат много по-бързо, отколкото цените. През последните

...
Доходите в България растат много по-бързо, отколкото цените. През последните
Коментари Харесай

Експерт: Доходите в България растат много по-бързо, отколкото цените

Доходите в България порастват доста по-бързо, в сравнение с цените. През последните три години те се усилват приблизително с по 10%. Това разяснява в ефира на Bulgaria ON AIR финансистът Емил Хърсев.

" Очакваме напълно дребна инфлация за предходната година, дълъг интервал от време бяхме в обстановка на дефлация, т.е. понижение на показателя на цените ", споделя той.

" Нищо не нараства толкоз бързо, колкото приходите - нито продуктивност на труда, нито други индикатори, като растеж на Брутният вътрешен продукт, добавена стойност от вложения и така нататък Това се изяснява, несъмнено, с недостига на фрагменти, който към този момент се усеща в страната ", добавя специалистът.

По думите на Емил Хърсев увеличението на приходите е от огромно значение, като то е " естественият метод за попречване на икономическата миграция ". От своя страна обаче този развой постоянно води до увеличение на цените.

Финансистът, както и икономистът Кольо Парамов, е на мнение, че в този момент главен приоритет пред България е влизането в Еврозоната.

" Ако успеем да моделираме развой дружно с председателството на Европейски Съюз, който да докара до бързо и съществено кандидатстване за Еврозоната, можем да улучим основната си задача - влизането в нея ", счита Парамов.

Той е на мнение, че присъединението към валутния съюз е вярата за страната. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР