Доходите на служителите ще нараснат поне колкото инфлацията през 2023

...
Доходите на служителите ще нараснат поне колкото инфлацията през 2023
Коментари Харесай

Работодатели прогнозират нарастване на доходите на служителите пред 2023 г.


Доходите на чиновниците ще набъбнат най-малко колкото инфлацията през 2023 година. Прогнозата е на огромните работодателски организации, които показаха целите си.

Николай Запрянов има зеленчуков магазин в центъра на Ямбол, в който работят той и една служителка. Бизнесът му е нов и не знае дали ще успее да усили заплата на работничката си.

" Не е с минимална заплата, малко повече е и надяваме се, като има за нас, ще има и за нея “, споделя Николай Запрянов.

От началото на предходната година до третото тримесечие, междинната заплата в частния бранш е повишена с над 200 лв., регистрира статистиката. Големите работодателски организации регистрират, че промишлеността се развива добре и това дава късмет заплатите да порастват:

„ Ръст на приходите с 10 % на почналата година, което се надяваме да бъде над средногодишната инфлация “, съобщи Васил Велев, изпълнителен шеф на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Ниската безработица също ще тласка заплатите нагоре:

„ Когато има богато търсене и на квалифицирана, и на неквалифицирана работна ръка, всички сме в конкуренция за служащи и чиновници, даже единствено поради тази причина приходите ще се усилват “, означи Добри Митрев, ръководител на Управителния съвет на Българска стопанска камара.

В машиностроенето, електротехниката, IT бранша се чакат по-значителни нараствания на приходите. Докато в администрация и защитата, да вземем за пример, не се чакат съществени промени.

Иначе измежду целите, значими за работодателите през тази година, са ограничението на инфлацията, подобряването на връзката сред образованието и бизнеса, приемането на страната в еврозоната и Шенген.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР