Доходите на хората няма да намалеят с тази промяна. Те

...
Доходите на хората няма да намалеят с тази промяна. Те
Коментари Харесай

Остър сблъсък! Работодатели и синдикати здраво се изпокараха за бонусите към заплатите

„ Доходите на хората няма да намалеят с тази смяна. Те ще бъдат непокътнати, ще получават и бонуси, само че това ще става за пълномощия и опит, а не автоматизирано по нормативни разпореждания ”, съобщи в предаването „ Здравей, България ” Божидар Данев, изпълнителен ръководител на Българската стопанска камара.
По думите му България е единствената страна в Европа, в която има класове и минимални осигурителни прагове. „ Искаме да сме като другите европейски страни”, сподели Данев.

„ Като приказваме за Европа дано стартираме от заплатите. Да ги създадем европейски и по-късно да вършим всичко друго”, сподели от своя страна Димитър Манолов, президент на КТ „ Подкрепа”.

По думите на синдикалиста има доста страни в Европа, където има минимална работна заплата и клас прослужено време.

Манолов попита Божидар Данев дали си мисли, че хората му имат вяра, че работодателите в действителност мислят за приходите на служащите? А той му отговори с цифри. „ Само за една година приходите са нарастнали 9,8%, до момента в който Брутният вътрешен продукт е пораснал единствено с 3,6 на 100. А това е показателно, че работодателите подвигат заплатите”, аргументира се Данев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР