Договорите за модернизация и обновяване на съществуващия 9,925 километров двупътен

...
Договорите за модернизация и обновяване на съществуващия 9,925 километров двупътен
Коментари Харесай

Подписаха два ключови договора за развитието на железопътен възел София

Договорите за рационализация и възобновяване на съществуващия 9,925 километров двупътен жп сектор от София до Волуяк бяха подписани през днешния ден. В правата, която е част от кулоар Ориент-Източно-Средиземноморски, следва планиране, строителни действия, системи за сигнализация и телекомуникации и внедряване на Европейската система за ръководство на влаковете (ERTMS) на жп възел София.
Договорът за „ Проектиране и строителство за рационализация на коловозно развиване на Централна гара София и жп сектор Централна гара София-Волуяк “ включва два съществени стадия: планиране и строителство. Проектните действия обгръщат техническо и работно планиране на коловозното развиване на централна гара София и междугарието София-Волуяк за модернизацията на двупътен стоманен път, контактната мрежа и създаване на нов трети електрифициран коловоз от централната жп гара в столицата до гара Волуяк.
В сектора ще бъдат издигнати нови приемни сгради в гара Волуяк и спирка Обеля, а спирките Надежда и Връбница ще бъдат актуализирани. Предстои построяването на напълно нова гара Обеля, която ще включва 6 броя електрифицирани коловози, паркинги и уреди за връзки с публичния превоз в това число със столичното метро. Също по този начин в цялата права ще бъдат построени нови перони, пешеходни подлези и надлези с обезпечена досегаемост на лица с увреждания и лица с понижена пъргавина.

Предвидените шумозащитни уреди в региона на гарите ще сведат до най-малко шума за живеещите в региона от преминаващи влакове, а защитните огради ще лимитират нерегламентираното секване на жп релси от жителите, което ще способства за намаляването на случаите в този сектор.
Стойността на контракта за строителство е 199 850 060, 56 лв. без Данък добавена стойност, а негов реализатор е „ ЗГОП БЪЛГАРИЯ “ ДЗЗД, включващо компаниите: „ Тодини България “ ООД и Стопанско сдружение ЗГОП АД. Срокът за осъществяване е 42 месеца.
Договорът за „ Проектиране и строителство на системи за сигнализация и телекомуникации и Европейска система за ръководство на влаковете (ERTMS) “ включва планиране, създаване и въвеждане в употреба на маршрутно-компютърни централизации в гарите София, Обеля и Волуяк с всичките им съпътстващи подсистеми и детайли, система за безвредно придвижване в междугарията, Европейска система за надзор на влаковете – ЕRTMS - ETCS Ниво 1, пътнически осведомителни системи, видеонаблюдение на гари и гарови региони. Телекомуникационна система GSM-R с обсег на дейностите от Централна гара София до гара Волуяк и гара Банкя в това число, което ще обезпечи радио-комуникация с локомотивните машинисти. Стойността на контракта за строителство е 45 499 420, 29 лв. без Данък добавена стойност, а негов реализатор е „ ИРТМС „Картотека и архив" (служба в ПГУ) Волуяк “ ДЗЗД, включващо компаниите: „ Атоменергоремонт “ АД и „ Каф сигналинг “ С.л. Срокът за осъществяване е 42 месеца.
Изпълнението на заложените планови действия ще подобрят процеса на употреба на стоманения път в региона на столицата и прилежащата територия, ще подобрят доста както сигурността на железопътния превоз в страната, по този начин и качеството на обслужване във връзка с времето за пътешестване и комфорта на пасажерите.
Проектите „ Проектиране и строителство за рационализация на коловозно развиване на Централна гара София и жп сектор Централна гара София-Волуяк “ и „ Проектиране и строителство на системи за сигнализация и телекомуникации и Европейска система за ръководство на влаковете (ERTMS) са част от план „ Развитие на железопътен възел София: железопътен сектор София-Волуяк “ и се съфинансират със средства по Механизма за свързване на Европа (МСЕ).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР