Договорено е примирие по границата между Израел и Газа и

...
Договорено е примирие по границата между Израел и Газа и
Коментари Харесай

Договорено е примирие между Израел и Ивицата Газа

Договорено е помирение по границата сред Израел и Газа и то наподобява се съблюдава след малко обостряне, провокирано от на палестински задържан в пандиза, предава Ройтерс..

След като палестински екстремисти през нощта и и зраелските самолети нанесоха удари в Газа, прекратяването на огъня с посредничеството на Египет, Катар и Организация на обединените нации наподобява се съблюдава, защото страните демонстрираха дребен интерес към по-нататъшна ескалация .

Размяната на удари стартира във вторник скоро след известието за гибелта на Хадер Аднан, политически водач на фракцията на Ислямския джихад, избрана от Запада и Израел за терористична формация.

Аднан организираше гладна стачка от 87 дни, до момента в който чакаше правосъден развой по обвинявания за опасност за сигурността. Той беше открит в безсъзнание в килията си и откаран в болница, където беше разгласен за мъртъв след опити да бъде възроден, оповестиха от Израелската работа за пандизите.

Палестинските водачи упрекнаха Израел, че е предизвикал гибелта на Аднан, първият палестински пандизчия, умрял след гладна стачка в израелски арест от повече от 30 години.

В Газа въоръжени палестински фракции, в това число " Хамас " и " Ислямски джихад ", поеха отговорност за акетите, изстреляни към Израел, където един човек беше тежко ранен.

Израелската войска сподели, че в отговор е атакувала постове и оръжейни обекти на " Хамас ".
 Кола се вряза в пешеходци в Йерусалим
Кола се вряза в пешеходци в Йерусалим

Най-малко трима души са пострадали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР