Договорът на седемкратния световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън

...
Договорът на седемкратния световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън
Коментари Харесай

Волф не мисли за „План Б“, ако Хамилтън си тръгне

Договорът на седемкратния международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън с отбора на Мерцедес изтича в края на тази година, а по непотвърдени информации двете страни към момента не са покрай подновяването на съглашението.

Според осведомени главната причина Хамилтън към момента да не е преподписал с тима от Бракли са незадоволителните за него финансови параметри, които му се оферират. Други пък настояват, че и скоростта на W14 и пасива, с който Мерцедес стартира втори следващ сезон също спри зад нежеланието на Хамилтън да се обвърже с Мерцедес за още една или две години.
 Хамилтън и Мерцедес не могат да се схванат за пари? Хамилтън и Мерцедес не могат да се схванат за пари?
В изявление за Autosport ръководителят на „ Черните стрели “ Тото Волф съобщи, че към момента няма авариен вид при положение, че Хамилтън си тръгне от Бракли в края на годината.

„ Ще прозвучи наивно, само че аз не мога да мисля за План Б, в случай че План А е моят любимец. Не желая да стартирам полемики с други водачи, защото съм благополучен с тези, които сега са в тима, това е несъмнено. За в този момент няма План Б, единствено Люис “, разяснява Волф.

„ Мисля, че в случай че той реши да си тръгне, той ще ни даде нужното предупреждение. Няма един ден да се появи и да ни заяви, че си потегля още на идващия. Той постоянно мисли за тима, няма да му аргументи това. Пилотите могат да вземат такива решения, само че той няма да ни разочарова “, сподели още австриецът.

Един от евентуалните заместници на Хамилтън при положение, че той се раздели с Мерцедес е Мик Шумахер. През тази година германецът е авариен играч на „ Черните стрели “ и като подобен прекарва доста време в гаража на тима, запознавайки се с неговия способ на работа.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР