Договор за 50 млн. евро инвестиционен заем беше подписан днес

...
Договор за 50 млн. евро инвестиционен заем беше подписан днес
Коментари Харесай

С 50 млн. евро от Европейската инвестиционна банка ще ремонтират тротоари в цяла София

Договор за 50 млн. евро капиталов заем беше подписан през днешния ден сред Столична община и Европейската капиталова банка /ЕИБ/. Средствата ще бъдат употребявани за реализация на Програмата за ремонт и създаване на тротоарни настилки в цяла София, заяви в профила си във Facebook зам.-кметът на столицата Дончо Барбалов. Програмата за ремонт и създаване на тротоарни настилки е призната от Столичния общински съвет. Собственото финансиране на програмата от страна на Столична община ще е в размер на 10 млн. лева, обезпечени от бюджета на София. Договорът беше подписан от кмета на София Йорданка Фандъкова и вицепрезидента на Европейска инвестиционна банка Лиляна Павлова.

Изпълнението на програмата е планувано да стартира от идващия строителен сезон, като общо над 690 хиляди кв. м тротоари ще бъдат актуализирани. Срокът за осъществяване на програмата е 4 години. Освен нови настилки, тя включва намаления на тротоарите, при нужда парапети и антипаркинг колчета, с цел да не се качват коли по новите настилки.

Предвижда се във всички 24 столични региона да бъдат реновирани тротоарите на най-използваните от жителите направления към детски градини, учебни заведения, лечебни заведения, пазари, културни институти и достъп до спирки на публичния превоз. Целта на плана е пешеходното напредване в града да стане по-удобно, удобно и несъмнено, а с това желано от повече хора.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР