Dogecoin, криптовалутата, която се слави с хумористичния си произход, се

...
Dogecoin, криптовалутата, която се слави с хумористичния си произход, се
Коментари Харесай

Бум в търговията с Dogecoin – цената продължава да върви нагоре

Dogecoin, криптовалутата, която се слави с хумористичния си генезис, се изкачи до 9-о място в Coinmarketcap, отбелязвайки доста достижение на фона на неотдавнашния си растеж на известност.

Стойността ѝ се е нараснала със забележителните 108% в границите на единствено един месец и в този момент възлиза на $0.17. Този скок изстреля пазарната капитализация на Dogecoin до зашеметяващите $24.9 милиарда, което изрично утвърди позицията му измежду 10-те най-големи криптовалути.

През последните 24 часа размерът на търговията с Dogecoin набъбна с впечатляващите 122%, достигайки $5.3 милиарда. Този внезапен скок в комерсиалната интензивност акцентира засиления интерес към този въодушевен от меме цифров актив. Анализът на графиките демонстрира, че Dogecoin може би е на прага да си възвърне границата от $0.2 – равнище, което за малко надвиши по-рано този месец, което е сигнал за евентуално продължение на възходящата му траектория.

Влиянието на Илон Мъск остава движеща мощ зад растежа на Dogecoin на пазара на криптовалути. Загадъчният основен изпълнителен шеф на Tesla и SpaceX от дълго време е звучен покровител на Dogecoin, като постоянно употребява платформите си в обществените медии, с цел да разпространява и поддържа цифровата валута.

Неотдавнашното решение на Мъск да размени профилната си фотография в Twitter с изображение на шиба ину – емблематичната порода кучета, обвързвана с Dogecoin, съответства с повишаване на цената му с над 30%, което акцентира дълбокото влияние на неговата поддръжка.

Освен това изкусителните подмятания на Мъск по отношение на евентуалното приемане на Dogecoin като разплащателно средство за колите на Tesla провокираха разгорещени спекулации в крипто общността.

След забележките на Мъск в берлинската фабрика Gigafactory Dogecoin стана очевидец на бърз скок на цената от $0.1712 до $0.191 в рамките единствено на тридесет минути, което илюстрира острата реакция на пазара на неговите изказвания.

Макар че настоящата цена на Dogecoin към момента изостава от най-високата си стойност за всички времена от $0.7376, неотдавнашният скок на цената възвърна оптимизма измежду вложителите, подхранвайки очакванията за по-нататъшен напредък и евентуални рекордни достижения в близко бъдеще.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР