Доброволците на Български младежки червен кръст-Пловдив ще присъстват на обучителен

...
Доброволците на Български младежки червен кръст-Пловдив ще присъстват на обучителен
Коментари Харесай

БЧК със семинар за безопасен нет

Доброволците на Български юношески червен кръст-Пловдив ще участват на обучителен семинар за безвредно прилагане на Интернет в Аулата на Технически университет-София, Филиал Пловдив на 6 февруари /вторник/ от 12:00 ч.  

Инициативата е взаимна сред Студентския съвет към висшето образователно заведение и месната конструкция на БМЧК. В семинара ще се включат доброволци на организацията, множеството от които са възпитаници от междинните учебни заведения в Пловдив. От асистента в катедра „ Компютърни системи и технологии “ на Технически университет-София, Филиал Пловдив инж. Иван Янчев те ще схванат кои са главните типове хакерски атаки и по какъв начин посредством построяването на вярна цифрова просвета могат да се предпазят от тях. Областният координатор на БМЧК Ана Лимонова пък ще ги запознае с понятието „ Медийна просветеност “ или по какъв начин да разпознават подправените вести. След като преминат образованието, доброволците на собствен ред също ще станат лектори в образователните заведения в региона, където ще срещнат връстниците си с рисковете, които крие киберпространството.

Това е поредна самодейност на БМЧК-Пловдив за отбелязване на Международния ден за безвреден Интернет. Тази година, без съмнение се включват и студентите на Техническия университет в Пловдив. „ Децата прекарват от ден на ден време пред мобилни устройства, поддържат връзка в обществените мрежи, даже се постанова от време на време да учат онлайн и по тази причина е нужно да обръщаме от ден на ден внимание на сигурността им в мрежата “- безапелационни са уредниците на семинара.

Международният ден за безвреден интернет се отбелязва за първи път на 8 февруари 2004-та година по предложение на Европейската мрежа от центрове за безвреден интернет „ Insafe “. Оттогава, всяка година във втория вторник на месец февруари разнообразни държавни и частни институции, учебни заведения, библиотеки и други организации от над 150 страни се включват в самодейността, целяща да защищити младежите от рисковете при потреблението на международната мрежа.

Поради грипната зараза и невъзможността на всички искащи да участват на обучителния семинар, от Студентски съвет на ТУ-София, Филиал Пловдив ще излъчват събитието онлайн в страницата си в Инстаграм:

https://www.instagram.com/ss_tu_plovdiv?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igsh=ZDNlZDc0MzIxNw==
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР