Доброволната военна служба ще реши проблема с недокомплекта на армията

...
Доброволната военна служба ще реши проблема с недокомплекта на армията
Коментари Харесай

Каракачанов: Доброволната служба ще реши проблема с недокомплекта в армията

Доброволната военна работа ще реши казуса с недокомплекта на армията и ще съблюдава условието на Конституцията, че отбраната на Отечеството е дълг на всеки българин. Това сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов в отговор на въпрос на депутата от Движение за права и свободи Джейхан Ибрямов по отношение на въвеждането на доброволна военна работа.
Той разясни, че има недокомлект в армията от близо 5600 души, както в офицерския корпус, по този начин и във сержантския и войнишкия състав.
„ Подобен проблем с недокомплекта има в армии на богати страни, които заплащат доста по-добри хонорари на своите военнослужещи и им обезпечават доста по-добри обществени придобивки “, сподели Каракачанов. По думите му някои от страните вземат решение този проблем като връщат наборната военна работа. Каракачанов даде образец със Скандинавските страни и уточни,че страни като Турция, Гърция и Дания даже не са премахвали наборната военна работа, съобщи Фокус.
„ Ние този спор дали да върнем наборната военна работа го водихме в предишния парламент. Не се одобри тогава предлагането, което бях направил аз и група народни представители. Правителството реши да даде опция на тези млади български жители, които имат предпочитание непринудено да получат сходно военно образование в редовете на армията в границите на избран интервал да усвоят познания и умения, с цел да се приготвят по-късно да бъдат зачислени за запаса. Някои от тях ще придобият и звания в сержантския състав или офицерски звания съгласно подготовката, която получат “, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР