Доброто винаги се връща. Особено когато не го очакваш. Разказваме

...
Доброто винаги се връща. Особено когато не го очакваш. Разказваме
Коментари Харесай

Мъж помогнал на непозната, а след 11 години тя спасила живота му

Доброто постоянно се връща. Особено когато не го очакваш. Разказваме ви по какъв начин едно момиче помогнало на своя благодетел доста години откакто тя самата получила помощ от него.

Там Лин живеела в китайската провинция Съчуан в оскъдно семейство. Тя трябвало да се грижи за заболели родители и две по-малки сестри. Освен това през 2008 година къщата им била разрушена от земетресение, тъй че фамилията се налагало да живее при съседи.

Лин мечтаела да получи висше обучение, с цел да избави фамилията си от този пъкъл. Един ден екскурзиант, който се показал като Джън Хуа, приказвал със фамилията си. Казал, че и той е претърпял тежко детство, по тази причина схваща тъгата им. Мъжът дал номера си на ученичката и заречен да й помогне с приема в университета.

След дипломирането си момичето се обърнало към него за помощ. По негова рекомендация тя избира Медицинския университет в Северен Съчуан. Непознатият платил за първи курс  – 4300 юана което било доста пари за фамилията. Мъжът дал и джобни на момичето.

Кой би предположил, че това положително дело за китаеца ще се трансформира в избавление след 11 години. По това време Там Лин към този момент работи като основен доктор в болничното заведение. По случайност точно в това здравно заведение Джън Хуа бил признат в безсъзнание с вътрешен кръвоизлив в мозъка.

„ Бях диагностициран с мозъчна аневризма. Лекарят сподели, че има вътрешен кръвоизлив и мога да умра, в случай че обстановката излезе отвън надзор “, спомня си мъжът.

Лин, незабавно щом схванала, че нейният покровител е болен, незабавно притичала от различен отдел. Тя направила всичко допустимо, с цел да избави живота на мъжа. Тя го превела през незабавното поделение, бързо попълнила документите и го придружила до лекарите. Навременната здравна помощ му помогнала да избегне интервенцията.

Когато Хуа пристигнал на себе си, той не намерил думи на признателност и не сдържал емоциите  и сълзите си от благополучие.

„ Преди 11 години я изпратих в медицински университет. И през днешния ден вдишвам с помощта на нея. Искам хората да знаят за тази история и може би тя ще стимулира други да подаряват положително “, споделил Джън Хуа.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР