Доброто възпитание включва отличното познаване и спазване на етикета, както

...
Доброто възпитание включва отличното познаване и спазване на етикета, както
Коментари Харесай

Златни правила в етикета на хранене

Доброто образование включва отличното познаване и съблюдаване на етикета, както в общуването, по този начин и при хранене. Усвояването на всички тънкости на положителния етикет е резултат на дълго образование, което стартира в ранно детство.

В предишното е било неприемливо човек от положителното общество да пристъпи етикета. Днес тези правила не са по този начин строго спазвани, само че към момента не са изгубили смисъла си.

Самото наименование етикет произлиза от френски и смисъла му се превежда като фасон на държание. Маниерът издава до каква степен домашното образование на някого е минало сполучливо.

В храненето етикетът е значим, тъй като в среда от прекомерно близко седящи хора незабавно се вижда кой не се оправя с него. Има няколко съществени правила, които се учат елементарно и могат да оказват помощ в незабавни обстановки.

В идващите редове вижте някои златни правила в етикета на хранене:

При сядане на масата салфетката се слага върху коленете. Ако се наложи по време на хранене да се излезе, салфетката се оставя отляво на вилицата.

Лактите не се слагат на масата. Това предписание е въведено през Средните епохи, тъй като тогава масите е трябвало да поберат доста хора, и с цел да има място за всеки, е измислено правилото да не се опират лактите на масата. Днес това продължава да важи като демонстрация на положителния звук на масата.

 добър фасон на хранене

При хранене ножът се държи в дясната ръка, а вилицата в лявата, тъй като се счита, че дясната ръка е по-силната и водещата.

Ако по време на хранене би трябвало да се вземе нещо, което е на другия завършек на масата, не трябва в никой случай да се протяга ръка към стремежи предмет. Съседът ще го подаде, в случай че бъде помолен.

Ако храненето не е завършило, само че просто би трябвало да се направи пауза, приборите се слагат под ъгъл в чинията, като върховете им съвсем образуват ъгъл. Това значи да не се отсервира.

Използването на клечки за зъби по време на хранене е несъвместимо с етикета.

При незабавна нужда да се организира диалог по телефона, следва опрощение и ставане от масата.

Не бива да се приказва с цялостна уста по време на хранене, както и не трябва да се трака с приборите.

Когато храненето завърши, приборите се оставят в чинията паралелно един на различен, като дръжките им сочат към дясната ръка на индивида, който ги е употребил. Това е знак, че може да се отсервира.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР